24 maj 2021

5 tips när du ska förbereda bilen för en långresa

När man ska ge sig ut på en roadtrip är det viktigt att man kontrollerar bilens grundläggande funktioner. Det finns också en hel del saker som är viktiga att packa med. Här tänkte vi därför dela med oss av en handfull tips som hjälper dig att förbereda bilen för en långresa.  

Så förbereder du bilen för en roadtrip

Det sista man vill råka ut för under en semester längs vägarna är oplanerade stopp och reparationer. För att undvika detta är det fördelaktigt om man kontrollerar och förbereder bilen innan avfärd.

Nedanför berättar vi mer om hur du lyckas med detta på bästa sätt:

1. Kontrollera grundläggande funktioner

Det allra första du bör göra är att kontrollera bilens grundläggande funktioner. Gör ett snabbt test av blinkers, lampor och tuta för att försäkra dig om att de fungerar som de ska.

2. Kontrollera däckens lufttryck

Förutom att kontrollera bilens grundläggande funktioner bör du även kontrollera så att lufttrycket är korrekt i alla däck. Mer information om hur du lyckas med detta hittar du i vår tidigare artikel om lufttryck i bildäck.

3. Säkerställ att det inte finns något allvarligt däckslitage

Det är inte enbart däckens lufttryck som kan ställa till problem längs vägarna. Även slitage och andra skador kan öka risken för såväl olyckor som punkteringar.

För att lära dig mer om hur du identifierar de vanligaste typerna av skador, rekommenderar vi dig att spana in vår tidigare artikel där vi listar vanliga tecken på däckslitage.

4. Packa med verktyg och annan nödvändig utrustning

Trots att man kan förberett och kontrollerat bilen kan det uppstå oväntade händelser längs vägen. Det kan exempelvis hända att man kör fast eller blir stående längs vägen till följd av en punktering. Med andra ord situationer som kräver rätt verktyg och utrustning.

Vi har tidigare skrivit flertalet artiklar där vi tar upp saker som kan vara bra att packa med i bilen:

5. Packa på rätt sätt

När man ska ge sig ut på längre bilresor är det inte ovanligt att man tar med sig väldigt mycket packning. För att få med dig så mycket som möjligt och samtidigt säkerställa att packningen inte utgör någon fara för dig och dina passagerare, gäller det att stuva in allt på rätt sätt.

Tips på hur du lyckas med detta hittar du i vår tidigare artikel där vi redogör för hur du packar smart i bilen.

Vill du få ännu fler tips inför din resa?

Kolla då in våra tidigare artiklar:

Låt din nästa bil vara en Suzuki

Om du är i färd med att införskaffa en ny bil, kan du med fördel göra det hos oss på Suzuki. Vi erbjuder bilmodeller för alla typer av behov. Oavsett om du letar efter en liten och bränslesnål stadsbil eller en fyrhjulsdriven SUV som tar sig fram i all typ av terräng.

Synonymt för våra bilmodeller är att de också har smarta och rymliga bagageutrymmen som säkerställer att du får med dig så mycket som möjligt under bilresan. De är också försedda med avancerad säkerhetsutrustning som håller dig och din familj säker.

Hitta din närmaste Suzuki-återförsäljare för att lära dig mer om våra bilmodeller.

Fler artiklar

Ta del av alla våra artiklar, tips och tricks i arkivet.

Fyll i din e-postadress så skickar vi alla broschyrer till dig.