Här hittar du vanliga frågor och svar om Suzuki

 • Självklart erbjuder vi privatleasing! För offert, kontakta din närmaste Suzuki-återförsäljare. Priserna kan variera lokalt. Här kan du läsa mer.

 • I Swift, S-Cross och Vitara.

 • Det går att förlänga garantin med en 2 årig tilläggsförsäkring via Autokoncept, din närmaste Suzuki-återförsäljare kan ge mer information.

 • Swift: 120 mm
  S-CROSS: 175 mm
  Vitara: 175 mm
  Swace: 135 mm
  ACROSS: 190 mm
  Jimny Torakku: 210 mm

 • Modell Dragvikt, bromsat (kg) Dragvikt, obromsat (kg)
  ACROSS 1500 700
  Jimny Torakku 1300 350
  S-CROSS Man 1500 600
  S-CROSS AGS 1200 400
  Swace 750 450
  Swift 1000 400
  Vitara Man 1500 600
  Vitara AGS 1200 400
 • Swift, S-CROSS, Vitara och Jimny Torakku.

 • Suzukis fyrhjulsdrivna historia började med Jimny. I dagens version av den klassiska offroadbilen sitter AllGrip Pro. Suzukis mest kompetenta 4×4-system med bland annat lågväxel. Med Pro behövs ingen väg, bara ett underlag.

  I Swift fördelar 4×4-systemet AllGrip Auto med hjälp av en viskokoppling. Vridmomentet flyttas automatiskt till bakhjulen om framhjulen får sämre väggrepp. Omkopplingen sker blixtsnabbt, till exempel på hala eller snöiga vägar.

  I S-CROSS och Vitara verkar fyrhjulssystemet Allgrip Select. Den elektroniskt styrda fyrhjulsdriften ger föraren beroende på vägyta och väderförhållande möjlighet att välja mellan fyra olika körlägen.

  E-FOUR med AIM är standard i ACROSS och är en intelligent elektrisk fyrhjulsdrift. Systemet använder elmotorn på bakaxeln som ger bilen den förmåga som kan förväntas av en SUV samtidigt som bränsleekonomin är överlägsen konventionella, mekaniska system för fyrhjulsdrift. Momentfördelningen mellan fram- och bakaxel justeras automatiskt efter körförhållandena.

 • Swift: 265 l
  S-CROSS:
  48V hybrid: 430 l
  140V hybrid: 293 l
  Vitara:
  48V hybrid: 375 l
  140V hybrid: 289 l
  Jimny Torakku: 863 l
  ACROSS: 490 l
  Swace: 596 l

 • Modell Motor Typ av automatlåda
  Swift 1.2 Hybrid Steglös automatisk växellåda (CVT)
  S-CROSS 1.5 HEV AGS (Auto Gear Shift)
  Vitara 1.5 HEV AGS (Auto Gear Shift)
  ACROSS 2.5 l Laddhybrid Steglös automatisk växellåda (CVT)
  Swace 1.8 HEV Steglös automatisk växellåda (CVT)
 • I dagsläget erbjuder vi inga sjusitsiga modeller i vårt sortiment. Våra största modeller är Swace och ACROSS som rymmer hela 596 liter respektive 490 liter.

 • Vi rekommenderar att du alltid anlitar en auktoriserad Suzukiverkstad för att regelbunden service är en god investering som ökar bilens driftsäkerhet, körglädje och trafiksäkerhet. Suzukiverkstaden har de resurser som behövs för att ta hand om din bil på bästa sätt tack vare välutbildad personal och specialutrustning för just Suzukis modeller. De monterar även Suzukis originaldelar.

 • Vid de flesta nylanseringar finns inte möjlighet att i ett tidigt skede informera om allt. Specifikationer och priser kan ibland justeras och vi vill inte gå ut med felaktig information till våra kunder eller intressenter. Det vi i dagsläget kan berätta gör vi via kanaler som vår hemsida, Facebook och till våra återförsäljare. Vårt mål är att så fort vi vet mer kommer vi också att delge den infroamationen till allmänheten.

 • Swift: Japan
  S-CROSS: Ungern
  Vitara: Ungern
  Jimny Torakku: Japan
  ACROSS: Japan
  Swace: Storbritannien

 • Nu finns alla våra personbilar i hybridversion.

  Mildhybrid
  En mildhybrid bygger på ett så kallat ISG-system (integrerad startmotor och generator), vilket stöttar bensinmotorn vid acceleration samt hjälper till med andra funktioner som radio, AC och lampor. I mildhybriden finns antingen ett ISG-system på 12V eller 48V, beroende på bilmodell. Fördelar med just mildhybrid är att de ofta har en lägre prisnivå än full- och laddhybrid samt att du slipper leta efter laddningsstolpar då bilen laddar sig själv under färd. Mildhybrid finns för Swift, Swift Sport, S-CROSS och Vitara.

  Fullhybrid
  Fullhybrid drivs av en elektrisk motor samt en bensindriven förbränningsmotor. Precis som en mildhybrid så laddas bilen under färden, men med fullhybrid får du ett kraftfullare alternativ. Elmotorn kan nämligen driva bilen helt på el under kortare sträckor. I vår fullhybrid Swace kan du exempelvis välja ”EV mode” som gör att du kör helt på el. Dessutom växlar fullhybriden automatiskt mellan ren el och förbränningsmotor, och hjälper på så sätt till att hålla bränsleförbrukningen nere. Fullhybrid finns för Swace, Vitara och S-CROSS.

  Laddhybrid
  En laddhybrid funkar till stor del som en fullhybrid där de båda växlar mellan elmotor och förbränningsmotor för att optimera bränsleförbrukningen. Till skillnad från fullhybrid så har det här alternativet en garanterad elektrisk räckvidd. ACROSS bjuder exempelvis på en räckvidd på hela 75 km och kan köras på ren el i hastigheter upp till 140 km/h. Laddhybrid laddar du med sladd – antingen i ditt hem med rätt utrustning eller vid en laddningsstation.

 • I dagsläget erbjuder Suzuki ingen bil driven av 100% el. Vår laddhybrid ACROSS kombinerar det bästa av två världar och erbjuder elektrisk räckvidd på hela 75 km.

 • Din Suzuki är värd en riktigt bra försäkring. Därför samarbetar vi med Folksam som är ett stabilt försäkringsbolag med lång erfarenhet. De är specialister på Suzuki och vet bland annat vilka verkstäder som ska anlitas om din bil skulle råka ut för någonting. Läs mer om Suzuki  bilförsäkring här.

 • DAB+ radio är standard för samtliga radio och infotainmentsystem hos Suzuki.

 • Med appen Suzuki Connect tar du ditt billiv till en helt ny nivå, med ökad trygghet och bekvämlighet.
  Den hjälper dig att hålla ett vakande öga på din nya S-CROSS hela tiden, och du kan dra nytta av flera praktiska tjänster och funktioner.
  Läs mer här.

Fler funderingar?

För frågor rörande ditt bilägande rekommenderar vi att du i första hand kontaktar en av oss auktoriserad återförsäljare eller verkstad. Du hittar din närmaste återförsäljare och verkstad nedan.

Vill du komma i kontakt med oss i andra ärenden kan du använda dig av vår kontaktsida.

Hitta återförsäljare & verkstäder

Här hittar du din närmaste återförsäljare eller verkstad.