Här hittar du vanliga frågor och svar om Suzuki

 • Självklart erbjuder vi privatleasing! För offert, kontakta din närmaste Suzuki-återförsäljare. Priserna kan variera lokalt.  Här kan du läsa mer.

 • I Swift, S-Cross och Vitara.

 • Det går att förlänga garantin med en 2 årig tilläggsförsäkring via Autokoncept, din närmaste Suzuki-återförsäljare kan ge mer information.

 • Swift: 120 mm
  S-CROSS: 175 mm
  Vitara: 175 mm
  Swace: 135 mm
  ACROSS: 190 mm
  Jimny Torakku: 210 mm

 • Modell Dragvikt, bromsat (kg) Dragvikt, obromsat (kg)
  Vitara Man 1500 600
  S-CROSS Man 1500 600
  Vitara AGS 1200 400
  S-CROSS Aut 1500 600
  Swift 1000 400
  Jimny Torakku 1300 350
  ACROSS 1500 700
  Swace 750 450
 • Swift, S-Cross, Vitara och Jimny Torakku.

 • Suzukis fyrhjulsdrivna historia började med Jimny. I dagens version av den klassiska offroadbilen sitter AllGrip Pro. Suzukis mest kompetenta 4×4-system med bland annat lågväxel. Med Pro behövs ingen väg, bara ett underlag.

  I Swift fördelar 4×4-systemet AllGrip Auto med hjälp av en viskokoppling. Vridmomentet flyttas automatiskt till bakhjulen om framhjulen får sämre väggrepp. Omkopplingen sker blixtsnabbt, till exempel på hala eller snöiga vägar.

  I S-CROSS och Vitara verkar fyrhjulssystemet Allgrip Select. Den elektroniskt styrda fyrhjulsdriften ger föraren beroende på vägyta och väderförhållande möjlighet att välja mellan fyra olika körlägen.

  E-FOUR med AIM är standard i ACROSS och är en intelligent elektrisk fyrhjulsdrift. Systemet använder elmotorn på bakaxeln som ger bilen den förmåga som kan förväntas av en SUV samtidigt som bränsleekonomin är överlägsen konventionella, mekaniska system för fyrhjulsdrift. Momentfördelningen mellan fram- och bakaxel justeras automatiskt efter körförhållandena.

 • Swift: 265 l
  S-CROSS: 430 l
  Vitara: 375 l
  Jimny Torakku: 863 l
  ACROSS: 490 l
  Swace: 596 l

 • Modell Motor Typ av automatlåda
  Swift 1.2 Hybrid Steglös automatisk växellåda (CVT)
  S-CROSS 1.4T Hybrid 6-växlad automatlåda
  Vitara 1.4 T Hybrid 6-växlad automatlåda
  Vitara 1,5 HEV AGS (Auto Gear Shift)
  ACROSS 2,5l Laddhybrid Steglös automatisk växellåda (CVT)
 • I dagsläget erbjuder vi inga sjusitsiga modeller i vårt sortiment. Våra största modeller är Swace och ACROSS som rymmer hela 596 liter respektive 490 liter.

 • TCSS betyder Twin Clutch System by Suzuki. Det innebär att den nya 6-växlade automatlådan med dubbelkoppling automatiserar kopplingen och växelns funktion och ger en direkt körkänsla. Med två separata kopplingar ger den en mjuk accelaeration genom snabba växlingar. Manuell växling vid ratten är möjlig via växlingspaddlar.

 • SHVS är ett smarthybridsystem utvecklat av Suzuki. Systemet använder en integrerad startmotor/generator (ISG) som assisterar motorn vid acceleration samt laddar bilens vanliga blybatteri och lithium-Ion-batteri. ISG-systemet genererar elektricitet väsentligt mer effektivt än konventionella generatorer genom att ta upp energin från motor-/inbromsningar. Det är också en “hjälpmotor” eftersom den kan ge upp till 50 Nm i vridmoment av motorns möjliga 120 Nm, dessutom sköter den stopp- och startsystemet. Detta system förbättrar bränsleekonomin och därigenom även utsläppen.

 • Vi rekommenderar att du alltid anlitar en auktoriserad Suzukiverkstad för att regelbunden service är en god investering som ökar bilens driftsäkerhet, körglädje och trafiksäkerhet. Suzukiverkstaden har de resurser som behövs för att ta hand om din bil på bästa sätt tack vare välutbildad personal och specialutrustning för just Suzukis modeller. De monterar även Suzukis originaldelar.

 • Vid de flesta nylanseringar finns inte möjlighet att i ett tidigt skede informera om allt. Specifikationer och priser kan ibland justeras och vi vill inte gå ut med felaktig information till våra kunder eller intressenter. Det vi i dagsläget kan berätta gör vi via kanaler som vår hemsida, Facebook och till våra återförsäljare. Vårt mål är att så fort vi vet mer kommer vi också att delge den infroamationen till allmänheten.

 • Swift: Japan
  S-CROSS: Ungern
  Vitara: Ungern
  Jimny Torakku: Japan
  ACROSS: Japan
  Swace: Storbritannien

 • Nu finns alla våra personbilar i hybridversion. I våra hybridbilar Swift, S-Cross och Vitara sitter en integrerad startmotor och generator (ISG) på 12V eller 48V. Det här systemet assisterar motorn vid acceleration och det laddar bilens batteri under färd. Dessutom sköter ISG-systemet bilens stopp- och start- funktioner. Resultatet är en bättre bränsleekonomi och lägre utsläppsnivåer.

  Fullhybriden Swace
  Elmotorn startar din Swace mjukt och tyst och fungerar som enda drivmotor vid lägre hastigheter. Vid högre hastigheter och kraftig acceleration får elmotorn draghjälp av den kraftfulla men extremt bränslesnåla 1,8-liters bensinmotorn med en totaleffekt på 122 hk, samtidigt som hybridbatteriet laddas vid behov.

  Laddhybriden ACROSS
  En kraftfull elektrisk motor arbetar smidigt, tyst och vridstarkt för komfortabel vardagskörning. När du behöver mer acceleration vid körning i hög hastighet får du hjälp av en bensinmotor på 2,5 liter, som också gör att du slipper oroa dig på längre resor. Bensinmotorn laddar även batteriet och förstärker kraften i höga hastigheter. Dessutom bjuder ACROSS på klassledande räckvidd på el, nämligen hela 75 km.

 • I dagsläget erbjuder Suzuki ingen bil driven av 100% el. Vår laddhybrid ACROSS kombinerar det bästa av två världar och erbjuder elektrisk räckvidd på hela 75 km.

 • Din Suzuki är värd en riktigt bra försäkring. Därför samarbetar vi med Folksam som är ett stabilt försäkringsbolag med lång erfarenhet. De är specialister på Suzuki och vet bland annat vilka verkstäder som ska anlitas om din bil skulle råka ut för någonting. Läs mer om Suzuki  bilförsäkring här.

Fler funderingar?

För frågor rörande ditt bilägande rekommenderar vi att du i första hand kontaktar en av oss auktoriserad återförsäljare eller verkstad. Du hittar din närmaste återförsäljare och verkstad nedan.

Vill du komma i kontakt med oss i andra ärenden kan du använda dig av vår kontaktsida.

Hitta återförsäljare & verkstäder

Här hittar du din närmaste återförsäljare eller verkstad.