19 april 2021

Tips på fem bra verktyg att ha i bilen

Tidigare har vi tipsat om vinterutrustning som bör finnas i din bil samt delat med oss av bra saker att i bilen under sommaren. Nu tänkte vi fortsätta på den inslagna vägen och tipsa om en handfull verktyg som kan vara bra att ha i bilen, oavsett årstid! 

5 verktyg som kan vara bra att ha i bilen

Man vet aldrig när man kan behöva laga eller åtgärda något längs vägen. Vare sig det gäller ett däck med punktering eller en någonting som sitter löst inuti i bilen. Nedanför tänkte vi därför tipsa om fem verktyg som alltid kan vara bra att ha nära till hands!

1. Magnetmejsel med bitssats

I bilar finns det otaliga skruvar, alla med olika dimensioner och skruvhuvuden. För att kunna hantera alla typer av skruvar rekommenderar vi dig att alltid ha en magnetmejsel med tillhörande bitssats i bilen.

Att ha lösa skruvmejslar för olika typer av skruvhuden är inte att rekommendera då det tar väldigt mycket palts.

2. Hylsnyckel

Förutom diverse skruvar sitter mycket i bilen fast med bultar. För att kunna handskas med dessa rekommenderar vi dig att alltid ha en hylsnyckel med tillhörande hylsnyckelsats nära till hands.

3. Domkraft

De allra flesta bilägare har någon gång råkat ut för en punktering som behöver tas itu med på en gång, bara för att upptäcka att man inte har med sig de rätta verktygen. För att undvika detta bör du alltid se till att ha en liten och smidig domkraft i bilen!

4. Fälgkors

Förutom en domkraft behöver du ett fälgkors för att kunna byta däcken.

5. Multiverktyg

Sist men inte minst kan det vara fördelaktigt att alltid förvara ett multiverktyg i handskfacket. På dessa kan det nämligen finnas många praktiska verktyg såsom avbitare, tång, insexnycklar och mycket mer.

Där har du det – en handfull verktyg som kan vara bra att ha i bilen!

 Låt din nästa bil vara en Suzuki

Om du är i färd med att införskaffa en ny bil, kan du med fördel göra det hos oss på Suzuki. Vi erbjuder bilmodeller för alla typer av behov. Oavsett om du letar efter en liten och bränslesnål stadsbil eller en fyrhjulsdriven SUV som tar sig fram i all typ av terräng.

Hitta din närmaste Suzukiåterförsäljare för att lära dig mer om våra bilmodeller och boka en provkörning!

Fler artiklar

Ta del av alla våra artiklar, tips och tricks i arkivet.

Fyll i din e-postadress så skickar vi alla broschyrer till dig.