26 april 2021

Bilsemester – tips för en lyckad ledighet

Allt fler svenskar väljer att ge sig ut på vägarna under semestern. Något som inte är särskilt konstigt med tanke på hur mycket som finns att uppleva både i Sverige men även i övriga Europa. För att semestern ska bli lyckad finns det däremot en hel del att tänka på. Låt oss därför dela med oss av våra bästa tips för en lyckad bilsemester!  

Tips för en lyckad bilsemester

Som nämnts inledningsvis finns det en hel del saker att tänka på för att få en lyckad ledighet längs vägarna. Nedanför har vi samlat några av våra bästa tips och råd inför din bilsemester:

1. Sverige eller Europa?

Det allra första du och din familj bör göra är att fundera på om ni ska stanna i Sverige eller också våga ge er ut i Europa. Båda alternativen har såklart sina för- och nackdelar, men i slutändan är det era personliga preferenser och förutsättningar som styr detta val!

2. Planera er resväg

När ni väl har kommit fram till om ni ska stanna i Sverige eller också ge er ut i övriga Europa, är det dags att planera en resväg. Vilka städer ska ni besöka och vad ska ni görs längs vägen?

Även om bilen medför en större frihet och möjlighet att åka när och var man vill, rekommenderar vi att man planerar en resväg. Om än den är provisorisk och kan ändras under resans gång. På så sätt får ni mer tid att njuta till fullo när ni väl gett er ut på vägarna.

3. Gör förberedelser för barnen

Ska barnen följa med på semestern? Vad kul!

Att köra långa sträckor med barn kan däremot vara utmanande. Genom rätt förberedelser kan du däremot borga för att resan blir så bra som möjligt. Några tips är att planera in roliga stopp längs vägen, ladda upp med filmer och spel samt packa ner en smaskig matsäck.

Du hittar fler råd i vår tidigare artikel ”9 tips för en lyckad bilresa med barn”.

4. Börja packa i god tid

Att packa tar oftast längre tid än vad man tänkt sig. Ju längre man skjuter fram det, desto större blir även chansen att man glömmer någonting. Vårt tips är därför att påbörja packningen i god tid innan avfärd!

5. Tänk på hur du packar bilen

Det är inte bara i resväskan som packningen ska rymmas, utan även i bilen. För att få plats med mesta möjliga är det därför viktigt att tänka på hur man stuvar väskor och annat i bilen. Råd för hur du lyckas med detta hittar du i vår tidigare artikel ”5 tips för att packa smart i bilen”.

6. Se till att vara utvilad

När det väl är dags att ge sig ut längs vägarna är det viktigt att du är utvilad. Se därför till att lägga dig i god tid kvällen innan.

7. Turas om att köra

Är ni två vuxna som kan köra bilen så rekommenderar vi er att byta förare med jämna mellanrum. På så sätt får ni turas om att vila och håller er pigga och alert.

Där har du det – sju tips för en lyckad bilsemester!

Låt din nästa bil vara en Suzuki

Om du är i färd med att införskaffa en ny bil, kan du med fördel göra det hos oss på Suzuki. Vi erbjuder bilmodeller för alla typer av behov. Oavsett om du letar efter en liten och bränslesnål stadsbil eller en fyrhjulsdriven SUV som tar sig fram i all typ av terräng.

Synonymt för våra bilmodeller är att de också har smarta och rymliga bagageutrymmen som säkerställer att du får med dig så mycket som möjligt under bilresan. De är också försedda med avancerad säkerhetsutrustning som håller dig och din familj säker.

Hitta din närmaste Suzuki-återförsäljare för att lära dig mer om våra bilmodeller.

Fler artiklar

Ta del av alla våra artiklar, tips och tricks i arkivet.

Fyll i din e-postadress så skickar vi alla broschyrer till dig.