7 september 2020

5 tips för att packa smart i bilen

Genom att packa smart i bilen kan du säkerställa att all packning tar minimalt med plats, så att du får med dig så mycket som möjligt. I denna artikel tänkte vi därför dela med oss av våra bästa packtips! 

Smarta packtips för en smidigare semester 

Det finna många gånger då man kan behöva packa bilen till bredden. Exempelvis om man planerar en längre bilsemester under sommaren eller också har för avsikt att åka till fjällen under vintern.

Har du gjort en sådan resa tidigare så vet du säkerligen hur fort bagageutrymmet kan fyllas upp. För att få med dig allt som behövs under resan, underlätta packningsmomentet samt öka säkerheten längs vägarna, rekommenderar vi dig att anamma följande tips:

1. Lägg tunga föremål längst ner

Att tänka på var i bagageutrymmet som man placerar den medhavda packningen är av största vikt. De allra största och tyngsta föremålen ska alltid placeras så långt ner som möjligt, gärna direkt på bagageutrymmets golv. Därutöver bör de placeras så nära mitten och så nära baksätets ryggstöd som möjligt.

Tänk också på att fördela packningens vikt så jämnt som möjligt. En jämn viktfördelning är viktig för att bilen ska ha en låg tyngdpunkt samt för att tunga föremålen inte ska kunna skumpa omkring.

2. Placera saker inuti varandra

Det finns gott om föremål som är ”ihåliga” och har plats för annan packning. Hålutrymmet i pjäxor, hjälmar och andra liknande föremål är exempelvis en perfekt plats för att stuva undan handskar, mössor och likartade saker.

3. Packa inte ovanför ryggstödet

Försök alltid att undvika att packa saker ovanför ryggstödet. Det är dels viktigt för att du alltid ska kunna ha en god sikt bakåt samt för att packningen inte ska flyga framåt i samband med en kraftig inbromsning.

Om du mot förmodan är tvungen att packa högre än så, rekommenderar vi dig att använda ett lastnät eller -galler för att förhindra att lasten flyger framåt. Det sista du vill är att någon i familjen skadar sig under semestern!

4. Använd en takbox

För att få extra packningsutrymme, kan du med fördel använda dig av en takbox. På så sätt kan du få hundratals extra liter i lastvolym. Tänk däremot på att inte packa tunga föremål i boxen, utan placera dem hellre i bilens bagageutrymme. En bättre idé är att packa skidor respektive stora mjuka saker i takboxen. På så sätt nyttjar du utrymmet på bästa sätt.

Önskar du praktiska tips för hur du packar din takbox på bästa sätt, rekommenderar vi dig att kolla in vår tidigare artikel “Packa takbox – så gör du“.

5. Använd ett cykelställ eller ett takräcke

Planerar ni en bilresa under sommaren? Då är chansen stor att ni ska ta med er cyklar. Om så är fallet rekommenderar vi dig att investera i ett cykelställe eller takräcke. Likt takboxen kan dessa användas för att frigöra plats från bagageutrymmet och nyttja varje centimeter på bästa sätt.

Där har du det – fem tips som hjälper dig att packa smart i bilen!

Låt din nästa bil vara en Suzuki

Om du är i färd med att införskaffa en ny bil, kan du med fördel göra det hos oss på Suzuki. Vi erbjuder bilmodeller för alla typer av behov. Oavsett om du letar efter en liten och bränslesnål stadsbil eller en fyrhjulsdriven SUV som tar sig fram i all typ av terräng.

Synonymt för våra bilmodeller är att de också har smarta och rymliga bagageutrymmen som säkerställer att du får med dig så mycket som möjligt under bilresan. De kan också förses med takboxar eller cykelställ som frigör extra utrymme.

Hitta din närmaste Suzukiåterförsäljare för att lära dig mer om våra bilmodeller och smarta tillbehör!

Fler artiklar

Ta del av alla våra artiklar, tips och tricks i arkivet.

Fyll i din e-postadress så skickar vi alla broschyrer till dig.