”EN BRA BIL LADDAR SIG SJÄLV”

Oavsett om du väljer en mild-, full- eller laddhybrid kommer bilens batteri ladda sig själv under färdens gång, till exempel när du bromsar. Med den kraftfulla fullhybriden Vitara kan du till och med köra kortare sträckor helt på el – utan att du behöver ladda bilen med sladd.

Nu finns alla våra personbilar i olika hybridversioner

Självklart kan du välja mellan både manuell växellåda och automatlåda. Det gör att du kan få en lösning som passar just dig och dina behov. Läs vidare och lär dig mer om hybridens många fördelar!

Men, varför hybrid?

Huvudfrågan – varför hybrid över huvud taget? Det finns många goda anledningar till att välja just det alternativet.

Till att börja med så är det mycket mer miljövänligt än vad en traditionell förbränningsmotor är. I själva verket sänker hybridtekniken bränsleförbrukningen och utsläppen rejält, beroende på modell. Och tack vare det lägre koldioxidutsläppet så medför systemet även en lägre fordonsskatt.

Summa summarum så innebär hybridsystem en förbättrad totalekonomi för föraren, och en snällare påverkan på vår miljö.

Lär dig hybridiska

Vad är mildhybrid, fullhybrid och laddhybrid – och vad skiljer egentligen dem åt? Lugn, här reder vi ut vad de olika systemen innebär. Inom kort kommer du kunna prata flytande hybridiska! Och vem vet, kanske hittar du samtidigt den hybridversionen som passar dig bäst.

Mildhybrid

En mildhybrid bygger på ett så kallat ISG-system (integrerad startmotor och generator), vilket stöttar bensinmotorn vid acceleration samt hjälper till med andra funktioner som radio, AC och lampor. I mildhybriden finns antingen ett ISG-system på 12V eller 48V, beroende på bilmodell. Fördelar med just mildhybrid är att de ofta har en lägre prisnivå än full- och laddhybrid samt att du slipper leta efter laddningsstolpar då bilen laddar sig själv under färd. Mildhybrid finns för Swift, Swift Sport, S-CROSS och Vitara.

Fullhybrid

Fullhybrid drivs av en elektrisk motor samt en bensindriven förbränningsmotor. Precis som en mildhybrid så laddas bilen under färden, men med fullhybrid får du ett kraftfullare alternativ. Elmotorn kan nämligen driva bilen helt på el under kortare sträckor. I vår fullhybrid Swace kan du exempelvis välja ”EV mode” som gör att du kör helt på el. Dessutom växlar fullhybriden automatiskt mellan ren el och förbränningsmotor, och hjälper på så sätt till att hålla bränsleförbrukningen nere.

Laddhybrid

En laddhybrid funkar till stor del som en fullhybrid där de båda växlar mellan elmotor och förbränningsmotor för att optimera bränsleförbrukningen. Till skillnad från fullhybrid så har det här alternativet en garanterad elektrisk räckvidd. ACROSS bjuder exempelvis på en räckvidd på hela 75 km och kan köras på ren el i hastigheter upp till 140 km/h. Laddhybrid laddar du med sladd – antingen i ditt hem med rätt utrustning eller vid en laddningsstation.

VÅRA FULLHYBRIDER

Tre av Suzukis bilmodeller finns som fullhybrid: Vitara, Swace och nya S-CROSS. Med det självladdande fullhybridsystemet kör du både mjukt och bränsleeffektivt. Perfekt för dig som inte vill vara beroende av en drivlina utan vill kunna kombinera för att spara pengar och energi.

LADDHYBRID

ACROSS

Upptäck ACROSS – vår just nu kraftfullaste och mest robusta SUV. Laddhybriden kombinerar otrolig elektrisk räckvidd på 75 km med fyrhjulsdrift och teknik i toppklass. Dessutom bjuder den på gott om utrymme för såväl bagage som utrustning.

Utforska ACROSS

Körmönster laddhybrid

Symboler

Bensinmotor, elmotor, generator samt hybridbatteri under laddning.

Stillastående

Alla enheter avstängda för att spara på energi.

Start

Elmotorn startar fordonet tyst och jämt.

Låg hastighet

Elmotorn driver fordonet, bensinmotorn är inaktiv.

Acceleration

Elmotorn driver fordonet, med extra hjälp av förbränningsmotorn.

Normal körning

Elmotorn fortsätter att driva fordonet.

Höghastighetskörning

Elmotorn fortsätter att driva fordonet och tar extra hjälp från bensinmotorn om det behövs.

Inbromsning

Generatorn använder hjulrotation för att generera elektricitet och ladda batteriet.

FULLHYBRID

Vitara

Vitara är SUV-pionjären som funnits i vårt modellutbud sedan 1980-talet. Nu har den populära klassikern fått ett nytt lyft och finns nu även som fullhybrid. Dessutom är både fyrhjulsdrift och avancerad säkerhetsteknik standard. Att den dessutom har en snygg och djärv design gör det lätt att förstå varför Vitara är populär.

Utforska Vitara

Swace

Nya Swace är en atletisk fullhybrid med en design som är fängslande från alla vinklar. Dessutom bjuder bilen på extra mycket bagageutrymme – hela 596 liter! Det gör att du får med dig allt, alltid. Och behöver du mer utrymme så är det bara att fälla ned baksätena och sänka den matbeklädda och vändbara golvskivan. Upptäck mer om Swace och alla dess fördelar!

Utforska Swace

S-CROSS

Nya S-CROSS har ett robust och kraftfullt SUV-utseende. Inne i kupén sitter fem vuxna bekvämt och i bagageutrymmet finns plats för 430 liter och det stora panoramataket bidrar till att bilen känns ännu luftigare. Därtill är fyrhjulsdrift och avancerade säkerhetsfunktioner standard. S-CROSS finns både som mild- och fullhybrid.

Utforska S-CROSS

Körmönster fullhybrid

Symboler

Bensinmotor, elmotor, generator samt hybridbatteri  under användning och laddning.

Stillastående

Alla enheter avstängda för att spara på energi.

Start

Elmotorn startar fordonet tyst och jämt.

Låg hastighet

Elmotorn driver fordonet, bensinmotorn är inaktiv.

Normal körning (inklusive lätt acceleration)

Fordonet drivs av bensinmotorn och elmotorn.

Normal körning (med låg batteriladdning)

Om batteriets laddning är låg laddas det av bensinmotorn via generatorn under körning (gäller Swace).

Kraftig acceleration

Bensinmotorn och elmotorn driver fordonet. Elmotorn strömförsörjs dels från bensinmotorn (via generatorn), dels från hybridbatteriet.

Inbromsning

Elmotorn använder hjulrotation för att generera elektricitet och ladda batteriet.

MILDHYBRID

Swift

Swift är en pigg mildhybrid utrustad med sann körglädje. Redan i standardmodellen är den utrustad med ett bränslesnålt mildhybridsystem och avancerade säkerhetsfunktioner. Det gör att du kan ha kul bakom ratten, samtidigt som du tänker på såväl miljö som din och andras säkerhet.

Utforska Swift

Körmönster mildhybrid

Automatiskt motorstopp

Hybridsystemet stoppar automatiskt bensinmotorn när bilen bromsas till under 15 km/h och står stilla.

Omstart av bensinmotorn

ISG:ns elmotorfunktion startar tyst om bensinmotorn.

Stående start och acceleration

När bilen startar eller accelererar assisterar ISG:ns elmotorfunktion bensinmotorn.

Körning i marschfart

Vid körning i marschfart förser litiumjonbatteriet ström till bilens elektronik.

Inbromsning

Systemet kontrollerar laddningsstatus för både bly- och litiumjonbatteriet, och laddar dessa efter behov.

Många anledningar att välja hybrid

Det finns även andra, mer ”mjuka” värden, som talar för valet av ett hybridsystem. Bland annat innebär det ofta mjukare körning, exempelvis när bilen drivs på ren el i lägre hastigheter som i stadsmiljö, eller när bilen el-startas med en mjuk men snabb acceleration. Dessutom är det en speciell känsla med den tysta körningen som uppstår när bilen drivs på ren el. Självklart varierar fördelarna utifrån vilken hybridlösning som används.

Hitta din hybrid

Sportig, charmig, busig

Swift

 • Privatleasa från 3.295 kr/mån inkl. service

 • Rek. cirkapris från 234.900 kr

Nöjesmaskinen

Swift Sport

 • Privatleasa från 4.395 kr/mån inkl. service

 • Rek. cirkapris från 272.900 kr

En riktig SUV

Vitara

 • Privatleasa från 3.895 kr/mån inkl. service

 • Rek. cirkapris från 289.900 kr

Prisvärd familje-SUV

S-CROSS

 • Privatleasa från 4.195 kr/mån inkl. service

 • Rek. cirkapris från 314.900 kr

Dynamisk fullhybrid

Swace

 • Privatleasa från 3.795 kr/mån inkl. service

 • Rek. cirkapris från 316.900 kr

Kraftfull laddhybrid

ACROSS

 • Rek. cirkapris från 584.900 kr

Hitta återförsäljare & verkstäder

Här hittar du din närmaste återförsäljare eller verkstad.