29 mars 2021

7 saker som är bra att ha i bilen under sommaren

Vi har i en tidigare artikel tipsat om ett tiotal saker som bör finnas i din bil under vintern. Det är däremot inte enbart årets kallaste månader som kräver särskild utrustning. Även under sommaren kan det vara bra att ha vissa saker i bilen. Låt oss därför berätta mer om vilka dessa saker är!

Tips på saker som bör finnas i din bil under sommaren

Nedanför har vi samlat sju saker som alltid bör finnas i din bil under årets varmare månader, oavsett om du ska på en bilsemester eller bara planerar att hålla dig på hemmaplan:

1. Servetter och eller hushållspapper

Under sommaren är det inte ovanligt att man vill avnjuta en mjukglass eller en välsmakande picknick på stranden. Något som lätt blir kladdigt. För att kunna torka händer och mun samt eventuellt spill i bilen, kan det vara bra att ha servetter nära till hands!

Givetvis kan det även finnas andra situationer där servetter kan komma väl till pass. Se därför till att alltid ha en bunt servetter eller hushållspapper i bilen. Väljer du det förstnämnda alternativet kan det vara fördelaktigt att satsa på både torra och våta servetter.

2. Ett par extra solglasögon

Att bli bländad av solen medan man kör är inte bara irriterande. Det är även farligt. Se därför till att alltid ha ett par extra solglasögon i bilen. De kan även komma till användning när du ska göra andra aktiviteter och har glömt glasögonen hemma.

3. En vattenflaska

Solens gäckande strålar och dess tryckande värme kan snabbt suga musten ur en. För att hålla vätskenivåerna i schack kan det därför vara bra att alltid ha en vattenflaska nära till hands!

4. Solskyddsfaktor

Under sommaren tenderar det att bli en hel del spontanresor. Något som gör att man lätt glömmer att ta med sig essentiella saker såsom solskyddsfaktor. Se därför till att alltid ha en extra flaska solskyddsfaktor i bilen. Framförallt om du har barn.

5. Extrakläder

Trots att det är varmt och skönt under dagen kan temperaturen sjunka fram mot kvällen. Likaså kan det snabbt slå om från sol till regn. Det kan därför vara bra att såväl tröjor som regnkläder i bilen!

6. En ficklampa

Man vet aldrig när man kan behöva en ficklampa. Det finns många situationer då den kan komma till användning och därav bör den alltid finnas i bilen.

7. Plastpåsar

Bilen tenderar att snabbt fyllas med skräp. Det kan handla om allt ifrån servetter och hushållspapper till omslagspapper från glassar och godis. För att hålla bilen ren och fin kan det därför vara en bra idé att alltid ha plast-/soppåsar nära till hands!

Fler tips för sommarens äventyr

Där har du det – sju saker som alltid bör finnas i din bil under sommaren. Vill du ha ännu fler tips för sommarens äventyr rekommenderar vi dig att spana in våra tips och tricks där vi kontinuerligt delar med oss av hjälpsamma artiklar likt denna.

Nedanför har vi samlat ett urval artiklar:

Låt din nästa bil vara en Suzuki

Om du är i färd med att skaffa en ny bil, kan du med fördel vända dig till oss på Suzuki – det krångelfria alternativet.

Vi erbjuder ett stort utbud av bilmodeller som passar alla typer av körmönster och behov, oavsett om du önskar en bränslesnål stadsbil eller en rejäl fyrhjulsdriven SUV. När du väljer att köpa eller leasa en Suzuki kan du räkna med en välutrustad bil till ett förmånligt pris.

Kontakta din närmaste Suzuki-återförsäljare – de hjälper dig att hitta ett erbjudande som passar just dig och dina behov!

Fler artiklar

Ta del av alla våra artiklar, tips och tricks i arkivet.

Fyll i din e-postadress så skickar vi alla broschyrer till dig.