23 augusti 2021

Hur ska man ställa in backspeglarna?

Backspeglarna fyller en viktig funktion i bilen. De gör att du har möjlighet att hålla koll på bakomvarande trafik på ett säkert sätt. Men hur ska man egentligen ställa in backspeglarna? Det tänkte vi berätta mer om här. 

Läs artikel
23 augusti 2021

5 tips för att slippa skrapa vindrutan

När temperaturen smyger sig ner under nollstrecket uppstår is på rutan. Den vanligaste metoden för att bli kvitt isen är att skrapa rutan. Alla uppskattar däremot inte att göra detta. Här tänkte vi därför dela med oss av fem smarta tips och råd som gör att du slipper skrapa vindrutan!  

Läs artikel
23 augusti 2021

Så byter du bromsbelägg på bilen

Bilar är fulla med komponenter som över tid slits ut och därav behöver bytas, varav bromsbeläggen är en av dessa. Här tänkte vi därför berätta mer om hur du gör för att byta bromsbelägg på din bil.

Läs artikel
16 juli 2021

5 tips till dig som ska rengöra instrumentbrädan

Likt bilens övriga interiör blir instrumentbrädan lätt smutsig. Här tänkte vi därför dela med oss av våra bästa tips och råd för hur du rengör instrumentbrädan och panelen!

Läs artikel
16 juli 2021

3 tips för att undvika rost på bilen

För att din bil ska hålla sig i bra skick gäller det att den tas om hand om. En av de många sakerna som kan hända om du slarvar med detta är att rost uppstår. Här tänkte vi därför dela med oss av tre tips som hjälper dig att undvika rost på bilen! 

Läs artikel
16 juli 2021

Därför bör du inte köra bil med hörlurar

Det finns många störningsmoment som kan distrahera förare i trafiken och därigenom öka risken för allvarliga olyckor. Här tänkte vi fokusera på en av dessa – hörlurar.

Läs artikel
16 juli 2021

Förvara bilbatteri – tänk på detta

En del bilägare ser alltid till att ha ett extra bilbatteri hemma. Något som är väldigt bra ifall det befintliga batteriet skulle börja bli svagt. För att extrabatteriet ska bibehålla sina ursprungliga egenskaper gäller det däremot att det förvaras på rätt sätt. Här tänkte vi därför dela med oss av våra bästa tips och råd för hur du lyckas med just detta!

Läs artikel
16 juli 2021

Byta torkarblad – så gör du

Vi har i en tidigare artikel delat med oss av enkla tips för att fräscha upp dina torkarblad. Det är däremot inte alltid som det räcker med att hålla efter dem. Ibland kan de helt enkelt behöva bytas ut. I denna artikel tänkte vi därför berätta mer om hur du går tillväga för att byta ut dina torkarblad på egen hand.

Läs artikel
12 juli 2021

Ojämnt slitna däck – orsak & lösning

Med tiden slits bilens däck ut och behöver därför ersättas. För de allra flesta slits däcken jämnt, men för en del uppstår problem med ojämnt däckslitage. Här tänkte vi därför berätta mer om vad detta kan bero på, samt hur du går tillväga för att få bukt med problemet.

Läs artikel
12 juli 2021

9 tips för att förbereda bilen för besiktning

Alla fordon som rullar på de svenska vägarna ska besiktas med jämna mellanrum. Här tänkte vi dela med oss av ett par enkla tips och råd som hjälper dig att förbereda bilen för besiktning och därigenom öka chanserna att slippa anmärkningar! 

Läs artikel