21 september 2020

9 tips för en lyckad bilresa med barn

Att ge sig ut på en bilresa med barn kan lätt kännas lite skrämmande. Det behöver däremot inte vara några större problem om du ser till att vara rätt förbered, både innan och under själva färden. Låt oss därför dela med oss av våra bästa tips för en lyckad bilresa med barn!

Innehåll

  • Förberedelser innan avresa
  • Att tänka på under bilresan
  • Låt din nästa bil vara en Suzuki

Förberedelser innan avresa

Det finns mycket att tänka på i samband med en längre resa. Nedanför hittar du våra bästa tips för att lyckas med förberedelserna:

1. Börja planeringen i god tid

Planeringen är alltid a och o. Ju tidigare ni börjar planera er bilresa, desto större är chansen att allt går som planerat. Ett bra tips är att göra en lista med allt som behövs inför semestern, vad ni har hemma och vad som behöver inhandlas. Detta bör göras 2–3 veckor innan avfärd.

2. Planera in roliga stopp längs vägen

Barn blir lätt otåliga och det kan därför behövas fler stopp än normalt. För att undvika stimmiga barn och pauser på tråkiga rastplatser, kan ni med fördel planera in några roliga stopp längs vägen. Kolla upp ifall de finns några sevärdheter eller andra aktiviteter som kan genomföras. Kommunicera även dessa till barnen så att de har någonting att se fram emot!

3. Förbered filmer och spel

Även om ni planerar in några roliga stopp längs vägen så kan det vara så att humöret tryter. Då kan det vara skönt att ha en telefon eller ”padda” som backup. Ladda ner några lättsamma filmer eller spel som barnen kan roa sig med. Tänk också på att uppkopplingen kan vara dålig. Offlinematerial är därför att föredra.

4. Packa ner matsäck

Något annat som kan hjälpa till att hålla humöret uppe är mat. Se därför till att packa ner gott om mat och mellanmål. Mackor, pastasallad, yoghurt, frukt, nötter och liknande brukar vara uppskattat av både stora och små.

5. Låt barnen leka av sig

Att låta barnen leka av sig ordentligt innan avfärd är oftast en mycket god idé. Avsätt därför tid till detta. Har du tur är de så pass trötta att de sover en stund under bilresan.

Att tänka på under bilresan

Nu när du har bättre koll på hur du lyckas med förberedelserna, tänkte vi berätta mer om vad du bör tänka på under själva bilresan:

1. Håll barnen sysselsatta

Vi har tidigare tipsat om att fylla telefonen eller ”paddan” med mycket underhållning. Det finns däremot fler sätt att hålla barnen sysselsatta under bilresan, exempelvis genom skojiga lekar. Perfekt om du vill begränsa skärmtiden under semester!

Missa inte våra tidigare artiklar där vi tipsar om 9 roliga lekar i bilen  samt tipsar om en lämplig frågesport i bilen.

2. Låt barnen använda hörlurar

Som förare är det viktigt att du alltid är fokuserad på vägen. Ett tips för att lyckas med detta är att låta barnen använda hörlurar när de spelar spel eller tittar på film. Annars är det lätt hänt att man blir tappar fokus.

3. Gör kontinuerliga stopp

Som tidigare nämnts gäller det att göra kontinuerliga stopp. Stanna för de inplanerade sevärdheterna och eller aktiviteterna. Gör även stopp för matpauser och toalettbesök för att slippa några otrevliga överraskningar.

4. Håll rent och snyggt i bilen

Under långa bilturer tenderar det att bli en hel del skräp. Inte minst om du har barnen med dig. Om du vill slippa att spendera de första timmarna på semestern med att städa bilen, rekommenderar vi dig att försöka hålla den ren och snygg. Sätt ner allt skräp i plastpåsar.

Vill du göra rent bilen, såväl in- som utvändigt, efter den långa bilresan? Då kan du med fördel läsa våra tidigare artiklar “7 tips när du ska städa bilen invändigt” samt “Tvätta bilen själv – så gör du“.

Där har du det – nio tips för en lyckad bilresa med barn!

Låt din nästa bil vara en Suzuki

Om du är på jakt efter en rymlig och bränslesnål familjebil som tar dig och din familj fram på ett säkert sätt, kan du med fördel vända dig till oss på Suzuki. Vi erbjuder ett stort utbud av bilmodeller som passar alla typer av körmönster och behov, oavsett om du önskar en stadsbil eller en rejäl fyrhjulsdriven SUV.

Kontakta din närmaste Suzuki-återförsäljare – de hjälper dig att hitta ett erbjudande som passar just dig och dina behov!

Fler artiklar

Ta del av alla våra artiklar, tips och tricks i arkivet.

Fyll i din e-postadress så skickar vi alla broschyrer till dig.