16 juli 2021

5 tips till dig som ska rengöra instrumentbrädan

Likt bilens övriga interiör blir instrumentbrädan lätt smutsig. Här tänkte vi därför dela med oss av våra bästa tips och råd för hur du rengör instrumentbrädan och panelen!

Så rengör du bilens instrumentbräda och panel

Som nämnts inledningsvis tenderar bilens interiör att snabbt bli smutsig. En av de ytor som brukar vara mest ansatta av damm är instrumentbrädan. Nedanför tänkte vi därför berätta mer om hur du går tillväga för att rengöra denna yta på bästa sätt:

1. Börja med att dammsuga

Det allra första du bör göra är att avlägsna det mest ytliga dammet från instrumentbrädan och panelen. Något som enklast görs med hjälp av en dammsugare. Här rekommenderar vi dig att använda ett munstycke med mjuk borste, så att du inte råkar repa ytan.

2. Torka av med en fuktig trasa

När du väl har avlägsnat det ytliga dammet kan du torka av ytan med en fuktig trasa.

3. Använd ett adekvat rengöringsmedel

Skulle det vara så att instrumentbrädan är fläckig eller ansatt av annan smuts, kan du med fördel använda dig av ett adekvat rengöringsmedel. De flesta paneler består av plast men det finns även dem som är klädda med tyg.

På plast går det alldeles utmärkt att använda sig av en vatten och såpablandning. Är panelen klädd med tyg bör du införskaffa ett medel som är framställt för detta.

4. Torka av med en torr trasa

Oavsett om du bara använder en fuktig trasa eller går på med rengöringsmedel, rekommenderar vi dig att torka av instrumentbrädan med en torr trasa efteråt. På så sätt undviker du att det uppstår några vattenfläckar eller ränder.

5. Upprepa proceduren vid behov

Om du upplever att ytan fortfarande är smutsig kan du upprepa ovanstående procedur.

Vill du ha ännu fler städ- och bilvårdstips?

Då rekommenderar vi dig att spana in våra tidigare artiklar inom ämnet:

Låt din nästa bil vara en Suzuki

Om du är i färd med att skaffa en ny bil, kan du med fördel vända dig till oss på Suzuki – det krångelfria alternativet.

Vi erbjuder ett stort utbud av bilmodeller som passar alla typer av körmönster och behov, oavsett om du önskar en bränslesnål stadsbil eller en rejäl fyrhjulsdriven SUV. När du väljer att köpa eller leasa en Suzuki kan du räkna med en välutrustad bil till ett förmånligt pris.

Kontakta din närmaste Suzuki-återförsäljare – de hjälper dig att hitta ett erbjudande som passar just dig och dina behov!

Fler artiklar

Ta del av alla våra artiklar, tips och tricks i arkivet.

Fyll i din e-postadress så skickar vi alla broschyrer till dig.