26 oktober 2020

Enkla tips för att fräscha upp dina torkarblad

Rena och fräscha torkarblad är en förutsättning för att du ska få så bra sikt som möjligt. Låt oss därför dela med oss några enkla tips som du kan använda för att lyckas med just detta! 

Därför är det viktigt med bra torkarblad

Bilens torkarblad försämras över tid. Detta eftersom smuts, fågelspillning och annat som fastnar på rutan sliter på bladen. Även stora väderomväxlingar gör att bladen blir sämre och sämre.

I samband med att torkarbladens förmåga försämras, försämras också din sikt. Något som kan medföra stora risker om du kör i kraftigt regn eller snöoväder. Fräscha vindrutetorkare är således en förutsättning för god sikt och ökad säkerhet i trafiken.

En annan sak som många inte tänker på är att utslitna blad medför större slitage på bilens ruta. Genom att hålla dem rena och fina minskar du således slitage på bilrutan.

Sist men inte minst så ökar även bladens livslängd om de hålls efter med jämna mellanrum!

Så kan du fräscha upp dina vindrutetorkare

Nedanför delar vi med oss av några enkla tips som hjälper dig att fräscha upp torkarbladen och förlänga dess livslängd:

Kontinuerlig rengöring

Det allra bästa sättet att hålla bladen fräscha är genom kontinuerlig rengöring. Att rengöra dem är dessutom väldigt enkelt. Det enda som behövs är en ren trasa och lite koncentrerad spolarvätska. Har du inte detta hemma så kan det även gå bra att använda sig av ett mildare rengöringsmedel som inte torkar ut bladens gummi.

Blöt trasan med varmt vatten och spolarvätskan, alternativt med rengöringsmedlet. Torka sedan försiktigt av gummit och du lär se att all smuts effektivt avlägsnas. Svårare än så är det inte att se efter vindrutetorkarna!

Var uppmärksam på is

Något annat som du bör tänka på är att vara uppmärksam på isbildningar på rutan. Att använda vindrutetorkarna på en isig ruta kan lätt skada bladen.

Vill du få fler tips som underlättar under vinterkörningen rekommenderar vi dig att spana in våra tidigare artiklar:

Gör ett besök hos din lokala Suzukiverkstad

Behöver du se efter din bil? Gör då ett besök hos din lokala Suzukiverkstad, de hjälper dig med såväl service som andra ärenden!

Klicka här för att hitta din närmaste Suzukiverkstad.

Fler artiklar

Ta del av alla våra artiklar, tips och tricks i arkivet.

Fyll i din e-postadress så skickar vi alla broschyrer till dig.