24 maj 2021

9 tips när du ska resa med bil i Europa

Under de senaste åren är det allt fler svenskar som börjat överge flyget för att istället ta bilen ut i Europa. När man ska ge sig ut på en sådan bilsemester finns det däremot en hel del saker att tänka på. Här har vi därför samlat nio tips och råd till dig som planerar att resa med bilen i EU! 

Tips och råd när du ska bilsemestra i Europa

Som vi varit inne på inledningsvis finns det en hel del saker att tänka på när man ska ta bilen genom Europa. Nedanför har vi samlat nio tips och råd till dig som planerar en sådan resa:

1. Ta med pass, körkort och andra dokument

När man ska vara borta i flera veckor och resa igenom flera länder är det viktigt att man har med sig pass, körkort och andra dokument såsom registreringsbevis, biljetter, hotell- och campingbekräftelser, fotokopior, visum (om det krävs något sådant).

2. Gå igenom dina försäkringar

Något annat som är viktigt att tänka på och gå igenom är dina försäkringar bil- och hemförsäkringar. Ta med försäkringsbreven och skriv ner telefonnumret till försäkringsbolagets jour. På så sätt är du väl förberedd ifall någonting skulle hända under resans gång!

3. Gör en packlista

När man ska vara borta så pass länge är det mycket som ska tas med, vilket gör att chansen att man glömmer någonting är stor. Se därför till att göra en packlista.

4. Packa på rätt sätt

Genom att tänka till när du stuvar in packningen i bilen kan du säkerställa att packningen tar minimalt med plats. För att lära dig mer om hur du lyckas med detta rekommenderar vi dig att läsa vår tidigare artikel där vi delar med oss av fem tips för att packa smart i bilen.

5. Glöm inte att utrusta bilen

När du ska ge dig iväg på en så pass lång resa finns det en hel del saker som kan vara bra att ha med sig. En del saker är man enligt lag tvungen att ta med sig.

Mer information om detta hittar du i våra tidigare artiklar:

6. Kontrollera om det finns särskilda regler

Reglerna mellan europeiska länder kan skilja sig åt. Kontrollera därför om det finns några särskilda trafikregler eller andra lagar i de länder som du kommer att passera under din resa.

7. Gör en plan

För att underlätta körandet och se till att man får ut så mycket som möjligt av sin resa, kan det vara en bra idé att sätta ihop en plan. Hur långt ska du köra varje dag? Vilka stopp ska du göra? Hur länge ska du stanna på varje ställe?

8. Ta hänsyn till barnen

Ska du ha med dig barnen på resan? Då krävs det särskilda förberedelser, vilka du kan läsa mer om i våra tidigare artiklar:

9. Kör försiktigt

Sist men inte minst gäller det att köra försiktigt, hålla avstånd och visa respekt för sina medtrafikanter!

Låt din nästa bil vara en Suzuki

Om du är på jakt efter en rymlig och bränslesnål familjebil som tar dig och din familj fram på ett säkert sätt, kan du med fördel vända dig till oss på Suzuki. Vi erbjuder ett stort utbud av bilmodeller som passar alla typer av körmönster och behov, oavsett om du önskar en stadsbil eller en rejäl fyrhjulsdriven SUV.

Kontakta din närmaste Suzuki-återförsäljare – de hjälper dig att hitta ett erbjudande som passar just dig och dina behov!

Fler artiklar

Ta del av alla våra artiklar, tips och tricks i arkivet.

Fyll i din e-postadress så skickar vi alla broschyrer till dig.