11 juni 2021

Tips på god och enkel mat för bilresan

Under längre bilresor blir det lätt dyrt om man äter varje måltid på restaurang. För att spara pengar kan det därför vara en bra idé att förbereda mat innan avfärd. Här tipsar vi om en handfull goda och enkla måltider som passar perfekt för bilresan!

5 välsmakande maträtter för bilresan

När man ger sig iväg på en bilsemester är det lätt hänt att man äter både frukost, lunch och middag på restaurang. Något som dels blir dyrt men även ohälsosamt i och med att de flesta stopp tenderar att bli på snabbmatsställen och mackar.

Ett bättre (och godare alternativ) till hamburgare och prefabricerade mackor är att förbereda och ta med sig mat hemifrån. Nedanför tänkte vi därför tipsa om fem enkla och välsmakande maträtter som passar perfekt att ta med sig på bilresan:

1. Kall pastasallad – En god och mättande maträtt som dessutom är enkelt att förbereda. Ytterligare en fördel är att den kan anpassas efter familjens smaklökar!

2. Couscoussallad – Är pasta ingen favorit? Byt ut den mot couscous och du får en lika mättande rätt.

3. Wraps – Skippa de sedvanliga baguetterna och sätt istället ihop en välsmakande och mättande tortillawrap med valfri fyllning. Kyckling, rostbiff, kikärtor och grönsaker är bara några av sakerna som passar perfekt i en wrap.

4. Soppa – Soppor i alla dess former är perfekt att ta med sig under bilresan. Blomkålssoppa, gulaschsoppa, potatis- och purjolökssoppa, morotssoppa, kronärtskockssoppa och broccolisoppa är bara några exempel på soppor som passar perfekt att förbereda inför bilresan. Häll ner den i en termos så håller den sig dessutom varm i många timmar!

5. Pannkakor – En uppskattad favorit som alltid går hem. Stek upp dem hemma och ät kalla eller förbered smeten och tillred längs vägen på ett stormkök.

Fler tips för en lyckad bilresa

Även om maten är en viktig del av bilresan är det inte det enda man behöver tänka på. Vill du få fler tips som hjälper dig och din familj att genomföra en lyckad bilsemester, rekommenderar vi dig att spana in våra tidigare artiklar:

Låt din nästa bil vara en Suzuki

Om du är på jakt efter en rymlig och bränslesnål familjebil som tar dig och din familj fram på ett säkert sätt, kan du med fördel vända dig till oss på Suzuki. Vi erbjuder ett stort utbud av bilmodeller som passar alla typer av körmönster och behov, oavsett om du önskar en stadsbil eller en rejäl fyrhjulsdriven SUV.

Kontakta din närmaste Suzuki-återförsäljare – de hjälper dig att hitta ett erbjudande som passar just dig och dina behov!

Fler artiklar

Ta del av alla våra artiklar, tips och tricks i arkivet.

Fyll i din e-postadress så skickar vi alla broschyrer till dig.