16 juli 2021

Rengöra fälgar – så gör du

Bilens fälgar blir snabbt smutsiga. Inte bara av grus, sand, lera, vägsalt och annan smuts, utan även från bromsdamm, flygrost och andra föroreningar. För att hålla dem rena och fräscha gäller det därför att tvätta fälgarna med jämna mellanrum. Här delar vi med oss av våra bästa tips och råd för att lyckas med detta!

5 tips för att rengöra bilens fälgar

Som vi varit inne på inledningsvis är tenderar bilens fälgar att bli väldigt smutsiga. Och det fort. Nedanför berättar vi därför mer om hur du går tillväga för att rengöra dessa i fem enkla steg:

1. Spola av fälgarna med högtryckstvätt

Det allra första du bör göra är att plocka fram högtryckstvätten och skölja av fälgarna. På så sätt får du bort den mest ytliga smutsen.

2. Använd ett lämpligt rengöringsmedel

När du väl avlägsnat den ytliga smutsen är det dags att gå på med ett lämpligt rengöringsmedel. Det finns särskilda fälgrengöringsmedel som är särskilt framtagna för denna typ av ändamål. Tänk på att olika medel kan behöva appliceras och användas på olika sätt. Se därför till att följa anvisningarna på flaskan!

3. Skrubba fälgarna med en duk eller borste

Nästa steg är att skrubba fälgarna med en duk eller fälgborste för att på så sätt få bort den mest ingrodda smutsen.

4. Plocka fram högtryckstvätten igen

Efter att du låtit rengöringsmedlet verka enligt anvisningarna och du har gått över fälgarna med duk eller borste, är det bara att plocka fram högtryckstvätten igen. Skölj noggrant av fälgarna till dess att allt medel försvunnit.

5. Låt torka

Sist men inte minst är det viktigt att du låter fälgarna torka ordentligt.

Svårare än så är det inte att rengöra fälgarna!

Vill du få fler rengöringstips?

Spana då in våra tidigare artiklar:

Gör ett besök hos din lokala Suzukiverkstad

Behöver du se efter din bil? Gör då ett besök hos din lokala Suzukiverkstad, de hjälper dig med såväl service som andra ärenden!

Klicka här för att hitta din närmaste Suzukiverkstad.

Fler artiklar

Ta del av alla våra artiklar, tips och tricks i arkivet.

Fyll i din e-postadress så skickar vi alla broschyrer till dig.