23 augusti 2021

5 tips för att slippa skrapa vindrutan

När temperaturen smyger sig ner under nollstrecket uppstår is på rutan. Den vanligaste metoden för att bli kvitt isen är att skrapa rutan. Alla uppskattar däremot inte att göra detta. Här tänkte vi därför dela med oss av fem smarta tips och råd som gör att du slipper skrapa vindrutan!  

Enkla knep som gör att du slipper skrapa vindrutan

Som vi varit inne på inledningsvis är det många som drar sig för att skrapa vindrutan. Något som inte är särskilt konstigt med tanke på det öronskärande ljud som skrapningen ger ifrån sig, parallellt som det ökar riskerna för att skada rutan.

Här nedanför delar vi därför med oss av en handfull smarta knep som gör att du slipper skrapa frostiga bilrutor i vinter:

1. Förvara bilen i ett garage

Det bästa sättet att slippa skrapa rutan är att förvara bilen i ett uppvärmt garage. På så sätt blir temperaturen aldrig så pass kall att det bildas is på rutan.

2. Använd en motorvärmare

Om du inte har tillgång till ett uppvärmt garage kan det åtminstone vara fördelaktigt att montera en motorvärmare i bilen, vilket gör att den är varm, skön och isfri!

3. Gör en blandning av ättika och vatten

Har du inte möjlighet att förvara bilen i ett garage eller använda dig av en motorvärmare, kan du prova att blanda två tredjedelar ättika och en tredjedel vatten i en sprayflaska. Applicera sedan ättiksblandningen på rutan (kvällen innan) och rutan bör vara fri från is när du stiger upp på morgonen.

4. Köp ett isborttagningsmedel

Om du saknar den tid eller energi som behövs för att göra och applicera vatten- och ättiksblandningen kvällen innan, kan du istället köpa ett s.k. isborttagningsmedel som enkelt sprutas på rutan och omedelbart avlägsnar isen.

5. Gör en egen blandning av alkohol och vatten

Att tillverka sitt egna isborttagningsmedel är å andra sidan billigare. Det är dessutom väldigt enkelt. Det enda du behöver göra är att blanda två tredje delar alkohol, exempelvis isopropanol, med en tredjedel vatten. Placera blandningen i en sprayflaska för enklare applicering.

Där har du det – en handfull tips som gör att du slipper skrapa rutan i vinter!

Låt din nästa bil vara en Suzuki

Om du är i färd med att införskaffa en ny bil, kan du med fördel göra det hos oss på Suzuki. Vi erbjuder bilmodeller för alla typer av behov. Oavsett om du letar efter en liten och bränslesnål stadsbil eller en fyrhjulsdriven SUV som tar sig fram i all typ av terräng.

Synonymt för våra bilmodeller är att de också har smarta och rymliga bagageutrymmen som säkerställer att du får med dig så mycket som möjligt under bilresan. De är också försedda med avancerad säkerhetsutrustning som håller dig och din familj säker.

Hitta din närmaste Suzuki-återförsäljare för att lära dig mer om våra bilmodeller.

Fler artiklar

Ta del av alla våra artiklar, tips och tricks i arkivet.

Fyll i din e-postadress så skickar vi alla broschyrer till dig.