24 maj 2021

Tips när du ska rengöra din vindruta

Det är inte ovanligt att det över tid skapas en hinna eller beläggning på bilens vindruta. Något som inte bara ser otrevligt ut, utan även kan försämra din sikt. Här tänkte vi därför berätta mer om hur du går tillväga för att rengöra din vindruta på bästa sätt!

Så rengör du vindrutans utsida

Att vindrutans utsida blir smutsig är inte särskilt konstigt med tanke på alla insekter, allt frömjöl och annan smuts som ständigt hamnar på rutan. För att få bort dessa kan du med fördel följa nedanstående steg:

1. Skölj av rutan

Det allra första du bör göra är att skölja av rutan för att avlägsna insekter, pollen och annan ytlig smuts. Något som enklast görs med en trädgårdsslang eller högtryckstvätt.

2. Gör en egen lösning av diskmedel och vatten

När du väl har avlägsnat den ytliga smutsen är det dags att putsa upp rutan. Vill du spara tid och pengar går det alldeles utmärkt att göra detta med hjälp av en hemmagjord blandning bestående av diskmedel och vatten.

3. Använd ett fönsterputsmedel

Ett annat alternativ är att införskaffa ett fönsterputsmedel som är särskilt avsett för bilrutor. Något som kan göras på de flesta större varuhus.

4. Skölj bort medlet

Efter att du har applicerat den hemmagjorda blandningen eller det köpta fönsterputsmedlet, är det dags att skölja bort det med hjälp av trädgårdsslangen eller högtryckstvätten.

5. Torka av med en mikrofibertrasa

Sist men inte minst är det bara att torka av rutan med en torr mikrofibertrasa.

Så rengör du vindrutans insida

Det är däremot inte enbart rutans utsida som kan bli smutsig. Även insidan kan få en otrevlig hinna som behöver avlägsnas.

För att lyckas med detta rekommenderar vi dig att använda samma vatten och diskmedelsblandning som på utsidan, alternativt köpa ett glasrengöringsmedel, och applicera detta på rutan. Det är enklast om du använder dig av en sprayflaska.

Låt därefter rengöringen verka i ett par minuter innan du tar fram en ren och torr duk och torkar bort det.

Svårare än så är det inte att rengöra bilens vindruta både in- och utvändigt!

Låt din nästa bil vara en Suzuki

Om du är i färd med att skaffa en ny bil, kan du med fördel vända dig till oss på Suzuki – det krångelfria alternativet.

Vi erbjuder ett stort utbud av bilmodeller som passar alla typer av körmönster och behov, oavsett om du önskar en bränslesnål stadsbil eller en rejäl fyrhjulsdriven SUV. När du väljer att köpa eller leasa en Suzuki kan du räkna med en välutrustad bil till ett förmånligt pris.

Kontakta din närmaste Suzuki-återförsäljare – de hjälper dig att hitta ett erbjudande som passar just dig och dina behov!

Fler artiklar

Ta del av alla våra artiklar, tips och tricks i arkivet.

Fyll i din e-postadress så skickar vi alla broschyrer till dig.