17 maj 2021

Snabbtvätta bilen i tre enkla steg

Det är inte alltid som man har tid eller möjlighet att tvätta bilen ordentligt. En snabbtvätt är däremot bättre än ingen tvätt alls. Här tänkte vi därför berätta mer om hur du kan snabbtvätta din bil i tre enkla steg! 

Tvätta bilen snabbt och enkelt

Att hålla bilen ren och fin är väldigt viktigt. Inte bara för att den ska vara fin att titta på, utan också för att den ska hålla sig i fint skick. Det är däremot inte alltid som man har tid att göra en grundlig rengöring. Med hjälp av nedanstående tips kan du åtminstone snabbtvätta bilen och avlägsna den mest ytliga smutsen:

1. Skölj av med högtryckstvätt

Att spola av bilen är essentiellt vid all typ av rengöring. Vid en snabbtvätt rekommenderar vi dig att göra detta med en högtryckstvätt och inte med en trädgårdsslang. Detta för att det höga trycket är bättre på att avlägsna smuts.

2. Gå på med schampo eller alkalisk avfettning

Att applicera schampo eller alkalisk avfettning på bilen går väldigt snabbt. De blandas vanligtvis ut med vatten och kan sedan appliceras med en svamp eller trasa. Det tar inte längre än tio minuter om du är snabb.

Tänk på att följa anvisningarna på flaskan och kom ihåg att starka kemikalier inte får användas på din uppfart. Ett bra tips är därför att besöka en anläggning för gör det själv tvättning.

3. Skölj av och låt torka

Efter att du applicerat schampot eller den alkaliska avfettningen och låtit det verka enligt instruktionerna, är det bara att spola av det med hjälp av högtryckstvätten. Alla tvålrester måste försvinna.

Sist men inte minst är det viktigt att du låter bilen torka ordentligt. Låt den stå och lufttorka eller ta bilen på en tur för att få den att torka snabbare.

Svårare än så är det inte att snabbtvätta bilen!

Gör ett besök hos din lokala Suzukiverkstad

Behöver du se efter din bil? Gör då ett besök hos din lokala Suzukiverkstad, de hjälper dig med såväl service som andra ärenden.

Klicka här för att hitta din närmaste Suzukiverkstad.

Fler artiklar

Ta del av alla våra artiklar, tips och tricks i arkivet.

Fyll i din e-postadress så skickar vi alla broschyrer till dig.