Privatleasing. För fler.

Privatleasing är ett enkelt och bekvämt sätt att få tillgång till en ny Suzuki. Allt ingår förutom drivmedel, vägtrafikskatt och försäkring. Din återförsäljare har koll på Suzukis senaste erbjudanden om privatleasing. De hjälper dig även att ta fram ett avtalsförslag om privatleasing som är ekonomiskt förmånligt för dig.

Fördelar med privatleasing

  • Du slipper tänka på service. I månadskostnaden ingår det mesta, utom kostnaden för drivmedel, försäkring och vägtrafikskatt. Vinterhjul är tillval.
  • Det krävs ingen kontantinsats, utan du betalar endast en fast månadskostnad. Det innebär att du inte låser något eget kapital i din nya bil.
  • Du får kreditbesked direkt hos din återförsäljare som även sköter allt kring privatleasingavtalet.
  • Du får tillgång till en helt ny bil från Suzuki på ett enkelt sätt.

Att tänka på gällande privatleasing

  • Du ansvarar för alla skador utöver normalt slitage, t ex plåtskador.
  • Bilen testas i samband med att den återlämnas och de skador som eventuellt uppstått på bilen under perioden debiteras dig.
  • Har du kört din Suzuki längre än den överenskomna körsträckan (det vanligaste är 1500 mil/år) debiteras du för övermilen.

Vad händer efter privatleasingsperioden?

  • Du blir kontaktad av din återförsäljare i god tid innan avtalet löper ut för att du i lugn och ro ska kunna bestämma hur du vill göra med din nästa bil.
  • Du får fler olika möjligheter när privatleasingsperioden går ut, men de flesta brukar välja att byta in den befintliga bilen mot en helt ny Suzuki. Det innebär ett nytt avtal med privatleasing.
  • Om du av någon anledning inte vill ha någon ny bil, lämnar du bara tillbaka bilen du privatleasat till din återförsäljare.

 

Vanliga frågor om privatleasing:

Kan jag välja till tillbehör eller utrustningspaket på bilen?

Ja, allt som du kan välja till din bil vid ett köp kan du även lägga till när du privatleasar. Kontakta din återförsäljare för prisuppgifter kring tillbehör och utrustningspaket.

Vad händer om jag kör mer än 1500 mil om året?

Kör du mer än den avtalade körsträckan tillkommer debitering med 10 kr per övermil. Hör av dig till din återförsäljare om du vill skriva ett avtal om privatleasing med längre körsträcka.

Vad räknas som normalt slitage?

Vid leverans av bilen, signerar du ”Suzuki Finans skötselguide” där det framgår vad som är normalt slitage. För mer information kan du prata med din återförsäljare. Men det är viktigt att du tar hand om din privatleasade bil för att undvika onödiga extrakostnader. Serva även bilen enligt Suzukis rekommendationer. Ta kontakt med ditt försäkringsbolag för att åtgärda eventuella skador före återlämnandet.

Vad ingår i serviceavtalet?

All service i enlighet med den serviceplan Suzuki utfärdat. Kontakta gärna närmaste återförsäljare för mer information om serviceavtal och serviceplan.