Billån. För fler.

Det finns olika typer av avbetalning för din bil. Detta är ett fördelaktigt och enkelt sätt att låna pengar på till bilköp. Lånet läggs vanligen upp som ett annuitetslån som betalas av enligt önskad löptid och med samma belopp varje månad (gäller vid oförändrad ränta). Har du frågor kring alternativ avbetalning för din bil, kontakta din närmaste återförsäljare.

För privatpersoner gäller att minst 20 % av bilens pris betalas i handpenning, antingen som en kontantinsats eller genom en inbytesbil, allt enligt konsumentkreditlagens direktiv. Resterande belopp betalas av månadsvis.
Avbetalningen löper normalt mellan 12 och 84 månader för nya bilar och 12 och 60 månader för begagnade bilar.

Du får kreditbesked direkt hos din återförsäljare som även sköter allt kring avbetalningskontraktet. Vid avbetalning ägs bilen av kredittagaren men Suzuki Finans har ett så kallat äganderättsförbehåll vilket innebär att bilen utgör säkerhet för lånet och inte kan säljas innan krediten är löst. Normalt krävs därför ingen annan säkerhet.

 

Fördelar med billån

  • Ett billån skapar handlingsfrihet för dig eftersom du kan göra extraamorteringar eller lösa krediten när du vill utan kostnad.
  • Låneutrymmet på din bostad finns kvar som buffert eller till investeringar i boendet, när du tar ett billån med bilen som säkerhet.
  • Räntan är avdragsgill i din deklaration, vilket gör att du får tillbaks 30 % av räntekostnaden.
Om Privatleasing

Privatleasing är ett enkelt och bekvämt sätt att få tillgång till en ny Suzuki. Allt ingår förutom drivmedel, vägtrafikskatt och försäkring.


Läs mer om Privatleasing