Vi vill ge fler möjligheten att köra en ny Suzuki

Ingen ska behöva tumma på varken trygghet, snygghet eller körglädje. Därför erbjuder vi flera olika möjligheter att finansiera din nya Suzuki på. Här går vi igenom de två vanligaste – billån och privatleasing – samt delar med oss av artiklar och annat matnyttigt som kan vara bra att tänka på inför ditt köp av bil. Vi samarbetar med DNB Finans, en av de ledande nordiska aktörerna inom bank och finans.

Om billån

Det finns olika typer av avbetalning för din bil. Detta är ett fördelaktigt och enkelt sätt att låna pengar på till bilköp. Du betalar en handpenning och betalar av resterande belopp månadsvis.

Mer om billån

Om Privatleasing

Privatleasing är ett enkelt och bekvämt sätt att få tillgång till en ny Suzuki. Allt ingår förutom drivmedel, vägtrafikskatt och försäkring. Det krävs ingen kontantinsats, utan du betalar endast en månadskostnad.

Mer om privatleasing

Relaterade artiklar

Månadskostnad – vad kostar det att äga en bil?

Något som många funderar är ”hur mycket kommer bilen att kosta mig varje månad?”. Vi delar med oss av våra bästa tips som hjälper dig att beräkna månadskostnaden för din bil.

Läs mer här

Billån eller leasing – vad ska man välja?

Under de senaste åren har det blivit allt vanligare med leasing, samtidigt som många fortfarande föredrar att köpa sin bil. Men vad passar egentligen bäst för dig?

Läs mer här

Vad är leasing? Vi reder ut alla frågetecken

Om du är i färd med att skaffa en ny bil har du troligtvis fått frågan om du tänkt köpa eller leasa bilen. Men vad är egentligen leasing? Vi reder ut alla frågetecken.

Läs mer här

Generella krav för privatleasing

Privatleasing är ett populärt finansieringsalternativ bland de som vill skaffa en ny bil. Många som funderar på att leasa en bil funderar däremot vilka regler och krav som kan finnas. Vi tänkte därför försöka reda ut alla frågetecken!

Läs mer här

Billån. För fler.

Det finns olika typer av avbetalning för din bil. Detta är ett fördelaktigt och enkelt sätt att låna pengar på till bilköp. Lånet läggs vanligen upp som ett annuitetslån som betalas av enligt önskad löptid och med samma belopp varje månad (gäller vid oförändrad ränta). Har du frågor kring alternativ avbetalning för din bil, kontakta din närmaste återförsäljare eller Suzuki onlinebutik på butik@suzuki.se.

För privatpersoner gäller att minst 20% av bilens pris betalas i handpenning, antingen som en kontantinsats eller genom en inbytesbil, allt enligt konsumentkreditlagens direktiv. Resterande belopp betalas av månadsvis. Avbetalningen löper normalt mellan 12 och 84 månader för nya bilar och 12 och 60 månader för begagnade bilar.

Du får kreditbesked direkt hos din återförsäljare eller av vår kundsupport i onlinebutiken, densamme sköter sedan allt kring avbetalningskontraktet. Vid avbetalning ägs bilen av kredittagaren men Suzuki Finans har ett så kallat äganderättsförbehåll vilket innebär att bilen utgör säkerhet för lånet och inte kan säljas innan krediten är löst. Normalt krävs därför ingen annan säkerhet.

Fördelar med billån

 • Ett billån skapar handlingsfrihet för dig eftersom du kan göra extraamorteringar eller lösa krediten när du vill utan kostnad.
 • Låneutrymmet på din bostad finns kvar som buffert eller till investeringar i boendet, när du tar ett billån med bilen som säkerhet.
 • Räntan är avdragsgill i din deklaration, vilket gör att du får tillbaka 30 % av räntekostnaden.

Privatleasing

Privatleasing är ett enkelt och bekvämt sätt att få tillgång till en ny Suzuki. Allt ingår förutom drivmedel, vägtrafikskatt och försäkring.

Din återförsäljare har koll på Suzukis senaste erbjudanden om privatleasing. De hjälper dig även att ta fram ett avtalsförslag om privatleasing som är ekonomiskt förmånligt för dig. Du kan också beställa bil och tillbehör med privatleasing direkt via vår onlinebutik.

Fördelar med privatleasing

 • Du slipper tänka på service. I månadskostnaden ingår det mesta, utom kostnaden för drivmedel, försäkring och vägtrafikskatt. Vinterhjul är tillval.
 • Det krävs ingen kontantinsats, utan du betalar endast en månadskostnad. Det innebär att du inte låser något eget kapital i din nya bil.
 • Du får kreditbesked direkt hos din återförsäljare eller via Suzuki onlinebutik. Densamme sköter även allt kring privatleasingavtalet.
 • Du får tillgång till en helt ny bil från Suzuki på ett enkelt sätt.

Att tänka på gällande privatleasing

 • Du ansvarar för alla skador utöver normalt slitage, t ex plåtskador.
 • Bilen testas i samband med att den återlämnas och de skador som eventuellt uppstått på bilen under perioden debiteras dig.
 • Har du kört din Suzuki längre än den överenskomna körsträckan (det vanligaste är 1500 mil/år) debiteras du för övermilen.
 • I händelse av förändrade marknadsräntor under avtalsperioden kan månadskostnaden komma att justeras.

Vad händer efter privatleasingsperioden?

Du blir kontaktad av din återförsäljare i god tid innan avtalet löper ut för att du i lugn och ro ska kunna bestämma hur du vill göra med din nästa bil.

Du får fler olika möjligheter när privatleasingsperioden går ut, men de flesta brukar välja att byta in den befintliga bilen mot en helt ny Suzuki. Det innebär ett nytt avtal med privatleasing.

Om du av någon anledning inte vill ha någon ny bil, lämnar du bara tillbaka bilen du privatleasat till din återförsäljare.

Vanliga frågor om privatleasing

 • Ja, allt som du kan välja till din bil vid ett köp kan du även lägga till när du privatleasar. Kontakta din återförsäljare för prisuppgifter kring tillbehör och utrustningspaket.

 • Kör du mer än den avtalade körsträckan kostar det 10 kr/mil inkl. moms. Kontakta din återförsäljare om du hellre vill skriva ett avtal med längre körsträcka.

 • Om bilen är körbar, kontakta din återförsäljare. Står bilen still, kontakta Suzuki Assistans på telefon 020-58 20 40. Är du utomlands ringer du +46 8 625 44 58.

 • Vid leverans av bilen, signerar du ”Suzuki Finans skötselguide” där det framgår vad som är normalt slitage. För mer information kan du prata med din återförsäljare. Men det är viktigt att du tar hand om din privatleasade bil för att undvika onödiga extrakostnader. Serva även bilen enligt Suzukis rekommendationer. Ta kontakt med ditt försäkringsbolag för att åtgärda eventuella skador före återlämnandet.

 • All service i enlighet med den serviceplan Suzuki utfärdat. Kontakta gärna närmaste återförsäljare för mer information om serviceavtal och serviceplan.

 • Ja, ändringar av körsträcka, marknadsräntor, försäkringens förutsättningar etc. kan påverka månadsbetalningen.

 • Samtliga Suzuki-modeller utom Jimny går att privatleasa, här på sidan visas de populäraste modellerna. Kontakta din närmsta återförsäljare om du är intresserad av att privatleasa en annan modell än de som finns här på sidan.

 • Ja, du kan välja 12, 24 eller 36 månader och alternativa körsträckor. Kontakta din närmaste återförsäljare för prisuppgifter och mer information.

Relaterade artiklar

Kontantinsats – hur mycket pengar behövs?

Majoriteten väljer att finansiera sitt bilköp via ett lån, vilket kräver en s.k. kontantinsats. Men hur stor kontantinsats behöver man egentligen?

Läs mer här

Att tänka på när du ska köpa bil på avbetalning

Om du planerar att ta ett billån så finns det en del saker som är viktiga att tänka på. Vi listar fem saker som du bör tänka på när du köper bil på avbetalning.

Läs mer här

Generella krav för privatleasing

Privatleasing är ett populärt finansieringsalternativ bland de som vill skaffa en ny bil. Många som funderar på att leasa en bil funderar däremot vilka regler och krav som kan finnas. Vi tänkte därför försöka reda ut alla frågetecken!

Läs mer här

Fordonsskatt

Här hittar du aktuella fordonsskatter.

Läs mer

Suzuki Försäkring

Vi samarbetar med Folksam för att du ska ha ett så bekymmersfritt ägande som möjligt.

Läs mer

Våra modeller

Sportig, charmig, busig

Swift

 • Privatleasa från 3.295 kr/mån inkl. service

 • Rek. cirkapris från 234.900 kr

En riktig SUV

Vitara

 • Privatleasa från 3.895 kr/mån inkl. service

 • Rek. cirkapris från 289.900 kr

Prisvärd familje-SUV

S-CROSS

 • Privatleasa från 4.195 kr/mån inkl. service

 • Rek. cirkapris från 314.900 kr

Dynamisk fullhybrid

Swace

 • Privatleasa från 4.395 kr/mån inkl. service

 • Rek. cirkapris från 336.900 kr

Kraftfull laddhybrid

ACROSS

 • Rek. cirkapris från 584.900 kr

Ikonen

Jimny Rhino Edition

 • Rek. cirkapris från 299.900 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från oss direkt till din e-post.