27 augusti 2020

Nu kommer Suzuki Swift i nytt hybridutförande

Uppfräschad design – hybriddrift – biogas

I början av september rullar de första exemplaren av Suzukis storsäljare Swift ut i uppdaterat utförande. Modellen har förutom designförändringar i fronten begåvats med en ny hybridmotor, som ger lägre förbrukning och därned lägre CO2-utsläpp.

Den nya kraftkällan med förstärkt hybridteknologi har exempelvis ett Litium-ion-batteri på 10Ah mot tidigare 3 Ah, vilket reducerar CO2-utsläppen med upp till 5 procent. Mer kompletterande el vid acceleration och gaspådrag ger mindre förbrukning. Och därmed mindre utsläpp.

I samband med lanseringen av nya Swift utökas modellprogrammet med en ny instegsmodell ”Comfort” som bland annat är utrustad med LED strålkastare med LED DRL, autobroms etc. Övriga versioner har exempelvis även ”döda-vinkel”-varning. P-sensor bak, Trafic Sign Recognition, Rear Cross Traffic Alert med mera. Swift finns nu även i ett par utföranden i tvåtonslackering med svartlackerat tak.

Även Swift Sport kommer nu med hybriddrift. I jämförelse med den tidigare modellen har sportmodellen fått 48V hybridsystem som tillsammans med Torque Assist-funktionen ger ett högre vridmoment vid låga varvtal. Med andra ord mer körglädje. Regenerering av bromsenergi förstärker batterikapaciteten. Säkerhetsmässigt ingår nu p-sensor, Blind Spot Monitor (dödavinkelvarnare) samt Rear Cross Trafic Alert.

Först i Sverige!

I samband med introduktionen av nya Swift kommer den svenska importören att erbjuda samtliga sina hybridmodeller – Swift, Vitara samt S-CROSS — i gasutförande. Det innebär att man som enda bilmärke kan erbjuda kombinationen 4×4 – hybriddrift – biogasdrift (CNG). Perfekt för till exempel kommuner och företag med miljöambitioner och med höga krav på framkomlighet vintertid.

– Under de senaste två åren har vår försäljning av gasbilar ökat kraftigt och med tillskottet av hybridversionerna räknar vi med en fortsatt ökning i takt med att allt fler kundgrupper inser de stora klimatfördelarna i kombination med den praktiska användbarheten de här modellerna erbjuder säger Nicholas Parts, märkeschef Suzuki Sverige.

  • Priser från 167 900:- – 197 900:-.
  • Swift Sport från 229 900:-

2020-08-27

LOUWMAN SVERIGE AB
Information
Håkan Engström
076/789 30 20
h.engstrom@suzuki.se

Louwman Sverige AB ingår i Louwman-gruppen, som bl a importerar och marknadsför Lexus, Suzuki och Toyota i Belgien, Danmark, Holland, samt Tjeckien. I Louwman Group ingår 25 företag och omsättningen uppgår till 1,8 mdr Euro (2017). Sedan starten 1923 har man sålt mer än 2 miljoner bilar. Antalet anställda är ca 3000.

Suzuki Motor Corporation, med huvudkontor i Hamamatsu, Japan, är världsledande tillverkare av småbilar och världens åttonde största tillverkare. Företaget, som grundades 1920, har idag över 50 000 anställda runtom i världen och bedriver verksamhet i 196 länder samt har produktionsbaser i 23 olika länder. 2018 producerade företaget 3 436 589 bilar.

Fler nyheter

Ta del av alla våra nyheter och pressmeddelanden i arkivet.

Fyll i din e-postadress så skickar vi alla broschyrer till dig.