18 januari 2016

VIAMOTOR tar upp Suzuki

Den 22 samt 23 januari är det premiär för Suzuki hos VIAMOTOR i Borlänge.

VIAMOTOR tar över agenturen från Bilaffären där ägaren nu med ålderns rätt gått i pension. Japanska Suzuki, sedan åtskilliga år Japans marknadsledare på småbilar, blir ett viktigt komplement till Citroën, Hyundai samt Isuzu, som företaget marknadsför idag.

– Vi har beslutat att satsa på Suzuki av två huvudskäl. Dels vill vi öka nybilsvolymen och dels ligger Suzuki helrätt i tiden, säger Andreas Lindqvist, platschef i företaget.

– Vi ser fram mot att börja arbeta med japanska Suzuki, som gjort sig känd som specialist på småbilar liksom på 4-hjulsdrift. Trenden går mot mindre miljövänligare bilar som Suzuki, som dessutom gjort sig känt för hög kvalitet, attraktiva priser och låga driftskostnader. Tillsammans med våra andra märken, kommer vi nu kunna erbjuda ett mycket spännande sortiment bilar, som effektivt kompletterar varandra, avslutar Lindqvist.

Mattias Larsson, VD för Suzuki Sverige, är nöjd med att få en återförsäljare i Borlänge.

– Vi ser fram mot ett fint samarbete med Andreas och hans team och hälsar dem välkomna i den växande Suzuki-familjen. Samtidigt gläder vi oss åt att i VIAMOTOR ha fått en värdig efterträdare till Bilaffären, som under åren gjort ett gott arbete för oss, säger Larsson.

Ytterligare information kan hämtas på www.viamotor.se samt www.suzukibilar.se

Fler nyheter

Ta del av alla våra nyheter och pressmeddelanden i arkivet.

Fyll i din e-postadress så skickar vi alla broschyrer till dig.