23 oktober 2015

Suzukis medverkan i Tokyo Motor Show 2015

Det är nu dags för den 44:e upplagan av Tokyo Motor Show (arrangeras av Japan Automobile Manufacturers Association), och som kommer att vara öppen för allmänheten mellan den 30 oktober till 8 november.

Temat för Suzukis monter är “SUZUKI NEXT 100”. Suzuki firar sitt 100-årsjubileum år 2020. Utställningen utgör förslag till produkter och teknologier som ska ge en känsla av bolagets förberedelser för fortsatta framgångar under de kommande 100 åren.

En rad konceptmodeller kommer att visa hur Suzuki ska fortsätta att leverera körglädje. Konceptbilarna kommer att omfatta IGNIS, som ger form åt Suzukis intåg i den nya genren kompakt-crossover; och MIGHTY DECK som erbjuder nya former av nöje i minibil-segmentet. Andra höjdpunkter kommer att omfatta ny teknik i form av nya modeller med nyutvecklade motorer.

MIGHTY DECK – en ny och rolig konceptbil, utrustad med canvastak och ett öppet bagageutrymme som kan omdisponeras för olika ändamål.
– Ett “urbant / utomhus” –koncept med funktioner som ska klarar av kontrasterna: stad/ natur; hemma / borta; arbete / fritid.
– Omfattande funktionalitet, inklusive en automatisk höjning och sänkning av bagageutrymmet

Air Triser – en nyskapad kompakt minibuss med en privat lounge
– Air Triser är ett nytt koncept av en kompakt minivan med 3 säten som erbjuder rymlighet med en smart sätes-konfiguration som ger en känsla av privat lounge.
– När Air Triser är parkerad kan sätena förflyttas till relaxläge (där sätena är vända mot varandra) eller till ett loungeläge (där sätena bildar en U-formad soffa). På en display i storformat som sträcker sig från en av B-stolparna upp i taket kan passagerarna spegla innehållet från en Smartphone.

IGNIS – en ny genre kompakt-crossover
– På bilsalongen i Genève tidigare i år visade Suzuki upp konceptbilen iM-4. Denna modell har sedan dess vidareutvecklats och kallas nu Ignis-koncept. Retroinslagen kommer från Suzukis rika modellhistoria. Grillen, strålkastarna och fönsterna är inspirerade av den klassiska Suzukifronten. Den populära Swift lånar ut sina svarta A- och B-stolpar medan den robusta konstruktionen av huven känns igen från många 4×4-modeller från Suzuki.

IGNIS-Trail
– Med takrelingar, större hjuldiameter och rejäla sidokjolar är IGNIS-Trail en mer robust version av Ignis.

Andra modeller som kommer att visas under mässan är: Baleno , Vitara, Swift, Solio, Solio Bandit, S-CROSS, WagonR, Spacia, Hustler, Alto, Alto Lapin, Jimny och Spacia

Ladda ned pressmeddelande som PDF

Fler nyheter

Ta del av alla våra nyheter och pressmeddelanden i arkivet.

Fyll i din e-postadress så skickar vi alla broschyrer till dig.