16 september 2015

Suzuki visar två nyheter på Frankfurt Motor Show

På den första pressdagen igår premiärvisade Suzuki två nya modeller. Helt nya B-segmentsmodellen Baleno samt en toppversion av nya Vitara kallad Vitara S.

Helt nya Baleno, en kompakt kombikupé.
Nya Baleno har getts en sportig och elegant formgivning under designtemat “Liquid Flow” – där karossens form ger intrycket av en flytande massa i ständig rörelse. Karossen, som mäter strax under fyra meter, ger fem personer gott om utrymme såväl fram som bak och har ett klassledande bagageutrymme på 355 liter.

Företagets 60-årigra specialistkunskaper när det gäller produktion av små bilar och små motorer har här kompletterats med senaste teknik inom områdena miljö och säkerhet. Baleno är uppbyggd på en helt ny plattform och erbjuder två motoralternativ. Båda med samma mål: körglädje och bränsleekonomi.

Den första är en en 1,2-liters DUALJET 4-cylindrig maskin på 66 kW/90 hk med ett vrid på 120 Nm och den andra är en 1-liters 3-cylindrig maskin med en BOOSTERJET direktinsprutad turbo med SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki) hybridsystem. Effekten här är 82 kW/112 hk och ett vrid på 170 Nm.

Som ett av de första varumärkena kommer Suzuki Baleno även att utrustas med Smartphone Linkage Audio Display System med en 7-tums display för hantering av den data man har på sin dator, platta eller smartphone. Systemet är utvecklat för att fungera ihop med Apple CarPlay support, det smarta, säkra sättet att använda sin iPhone i bilen.

Nya Suzuki Baleno kommer att introduceras i vår.

Toppversionen av Nya Vitara
Vitara S blir toppversionen av Vitara. Den kommer utrustas med den nya BOOSTERJET-tekniken och kommer med en 1,4-liters bensintubo på 103kW/140 hk med ett vrid på 220 Nm. Den nya motorn ger bättre prestanda och livligare köregenskaper.

Vitara S blir därmed Suzukis första modell med det nya Smartphone Linkage Audio Systemet, som genom kontakt via en USB-kabel kopplar ihop förarens iPhone med bilen, som därmed får access till kartor,meddelanden, telefondata, musik, podcasts, ljudböcker liksom Apples CarPlay-godkända appar. CarPlay är kompatibel med iPhone 5 och senare iPhone modeller. Precis som nuvarande Vitara-modeller klarar förstås även Vitara S Android-systemets MirrorLink.

Vitara S får dessutom samma femslitsade grill som konceptmodellen iV-4 från förra Frankfurt-salongen och är försedd med röda accenter interiört för att ge en sportigare känsla. Läder-/mocka liknande klädsel, LED-strålkastare, Radar Brake Support (RBS) och aktiv farthållare är exempel på andra utrustningsdetaljer som är standard på Vitara S. Modellen rullar ut på vägarna redan under oktober.

Under presskonferensen meddelades det att i Suzukis femårsplan ingår introduktionen av 20 nya modeller varav nya Baleno är den första. Den globala försäljningsvolymen skall öka från fjolårets 2,87 miljoner bilar till 3,4 miljoner under bokföringsåret 2019. Försäljningen i Europa skall upp från nuvarande 205 000 till 280 000 bilar.

Ladda ned pressmeddelandet som PDF

Fler nyheter

Ta del av alla våra nyheter och pressmeddelanden i arkivet.

Fyll i din e-postadress så skickar vi alla broschyrer till dig.