8 mars 2021

Suzuki väljer ny partner för gaskonvertering

Suzukiimportören Louwman Sverige AB tecknar i dagarna ett nytt samarbetsavtal med BRC Sweden i Trollhättan. Avtalet gäller gaskonvertering av samtliga modeller som nu kan konverteras och därmed bli klimatbonusgrundande.

Suzuki har under de senaste åren befäst sin starka ställning inom sina segment 4-hjulsdrivna bilar och satsar i och med samarbetet med BRC Sweden på en fortsatt expansion.

BRC Sweden har en lång historik inom biogaskonvertering och har bl a arbetat med Volvo och Saab där man gjort konverteringar på linan i fabriken. Idag samarbetar man även med Scania, Volvo CE och Ford och har strikta processer för att säkerställa hög kvalitet genom såväl själva konverteringen som för eftermarknaden.

Produkten är jämförbar med dagens lösning men erbjuder nu även betydligt lättare kompositflaskor i stället för stålflaskor, vilket reducerar vikten med c a 70 procent. Något som positivt påverkar bilens lastförmåga och körkänsla.

Bilar som konverterats av den tidigare konverteringspartnern berörs ej av förändringen. Samtliga garantier och övriga åtaganden från detta företag gäller enligt lämnade uppgifter.

– Vi är glada över att ingå partnerskap med BRC Sweden för vår fortsatta satsning på biogasmarknaden och vi är övertygade att detta kommer att resultera i ytterligare marknadsandelar i dessa segment, säger Mattias Larsson, vd Louwman Sverige.

– Suzuki är i våra ögon ledande inom biogasmarknaden i Sverige, mycket tack vare bra förutsättningar för återförsäljarna. Som ny partner till Suzuki skall vi göra allt för att man skall kunna sälja ännu fler biogasbilar i framtiden, säger Fredrik Kullberg, vd BRC Sweden.

Solna den 5 mars 2021

Hämta pressreleasen här (PDF)

LOUWMAN SVERIGE AB
Information
Håkan Engström
076/789 30 20
h.engstrom@suzuki.se

Louwman Sverige AB ingår i Louwman-gruppen, som bl a importerar och marknadsför Daihatsu, Lexus, Morgan, Suzuki och Toyota i Belgien, Danmark, Holland, samt Tjeckien. I Louwman Group ingår 25 företag och omsättningen uppgår till 3 mdr Euro (2018). Sedan starten 1923 har man sålt mer än 2 miljoner bilar. Antalet anställda är ca 3 000. Importen 2018 landade på 44 000 bilar och försäljningen på 36 500 bilar.

Suzuki Motor Corporation, med huvudkontor i Hamamatsu, Japan, är världsledande tillverkare av småbilar och världens åttonde största tillverkare. Företaget, som grundades 1920, har idag över 50 000 anställda runtom i världen och bedriver verksamhet i 196 länder samt har produktionsbaser i 23 olika länder. 2020 producerade företaget 2 579 000 bilar och den globala försäljningen uppgick till 2 448 000 bilar.

Fler nyheter

Ta del av alla våra nyheter och pressmeddelanden i arkivet.

Fyll i din e-postadress så skickar vi alla broschyrer till dig.