22 februari 2018

Suzuki tar ett fastare grepp om orienteringssverige

Jerker Lysell med sin Vitara

Bilimportören Suzuki Sverige startade sitt engagemang inom orientering 2016 då man gick in som tävlingspartner i O-Ringen. Satsningen gav blodad tand, vilket resulterat i ett nytt sponsorsengagemang för 2018 och 2019.

– Kopplingen aktiva, naturintresserade människor och pålitliga bilar, som tar sig fram ”överallt” är perfekt för vårt varumärke, detta eftersom vi erbjuder fyrhjulsdrift på alla våra modeller, säger Mattias Andersson, marknadschef Suzuki Sverige.

– Vi är mycket glada för att Suzuki återigen är O-Ringens tävlingspartner. Suzuki passar in där med ett starkt varumärke som bidrar till att stärka vårt arrangemang, berättar Mats Adolfsson, försäljningschef O-Ringen.

Suzuki sponsrar två världsmästare

Nu utökas orienteringssatsningen med två världsmästare. Båda kommer att köra Suzuki Vitara S 4×4 Boosterjet.

Tove Alexandersson

Tove har under 2017 tagit 3 VM-guld i orientering och 3 VM-guld i skidorientering. Sammanlagt har 25-åringen 13 VM-guld och totalt 25 VM-medaljer som senior. Hon är rankad som nummer ett i världen i såväl orientering som skidorientering.

Jerker Lysell

Jerker har under de senaste åren tagit 2 VM-guld, 2 VM-brons samt guld och brons i The World Games. 28-åringen har dessutom flera världscupssegrar och EM-medaljer.

– De här satsningarna känns som en naturlig och intressant utveckling av vårt engagemang inom orientering. Vi är mycket glada över att få samarbeta med två fantastiska idrottare på absolut högsta nivå. Kopplingen pålitlig framkomlighet oavsett om det handlar om stad eller terräng stämmer till hundra procent med Suzukis grundidé, avslutar Mattias Andersson.

Tove Alexandersson och Mattias Andersson, marknadschef Suzuki Sverige

Ladda ned pressmeddelande som PDF

Ladda ned bilder

Fler nyheter

Ta del av alla våra nyheter och pressmeddelanden i arkivet.

Fyll i din e-postadress så skickar vi alla broschyrer till dig.