27 april 2016

Suzuki Swift passerar fem miljoner

Suzuki Motor Corporations kompaktmodell Swift, som lanserades som en strategisk världsmodell i november 2004, har i början på april i år sålts i 5 miljoner exemplar.
(3 miljonersstrecket passerades i januari 2013 och 4 miljoner i augusti 2014).

Sedan lanseringen 2004 har Swift inneburit innovativa förändringar i Suzukis bilproduktion, erhållit mycket beröm för sin sportiga framtoning och körglädje liksom belönats med olika Årets Bil-utmärkelser i Japan och fler andra länder.

Swift är verkligen en s.k. världsbil med tanke på att den har tillverkats i Japan, Ungern, Indien, Kina, Malaysia, Pakistan, Thailand och Vietnam. Modellen har blivit mycket populär, från utvecklingsmarknader som Indien till mogna marknader som Japan och Europa.
Swift tillverkas f.n. i sju länder och säljs i mer än 140 länder.

Den viktigaste marknaden är Indien där, tack vare den ekonomiska tillväxten och därmed expanderande bilmarknaden, Swift stadigt ökat sin försäljning (idag 430 000 bilar), vilket innebär 30 procent av Suzukis försäljning där. Indien står för 54 procent av Suzukis globala försäljning, Europa för 17 procent, Japan för 10 procent och övriga marknader för 19 procent.

Fler nyheter

Ta del av alla våra nyheter och pressmeddelanden i arkivet.

Fyll i din e-postadress så skickar vi alla broschyrer till dig.