8 juni 2017

"Nya Suzuki Swift – årets småbil och bästa köp"

I Teknikens Världs stora småbilstest utsågs nya Suzuki Swift till testvinnare och Aftonbladet Bil tyckte att nya Swift var ”Bästa köp”. Nya Swift är en fröjd att köra, ger mest valuta för pengarna tack vare extra allt i utrustningsväg med finesser som klimatanläggning, autobroms, farthållare och backkamera som standard. Testvinnaren finns att provköra hos en Suzukihandlare redan nu, men den stora mängden bilar kommer till Sverige i september.

Suzuki Swift mötte tuffast möjliga motstånd i testerna. Eller vad sägs om följande kvintett småbilsgiganter: Hyundai i20, Citroën C3, Kia Rio, Seat Ibiza och Toyota Yaris. Tidningarna skrev också om de senaste årens trender som handlar mycket om säkerhet och utrustning – och att en småbil måste se läcker ut för att sälja. Tidigare accepterade de flesta att en småbil var enkelt utrustad, men idag kräver många samma finesser som i en stor bil. Något som verkligen Suzuki Swift är ett rullande bevis på!

När testpatrullen satte Suzuki Swift under lupp konstaterade de att ”den tredje och helt nya generationen håller stilen. Både utseendemässigt och genom att leverera ett sportigt alternativ i småbilsklassen.” De noterade också att ”låg vikt och kort hjulbas ger gokart-känsla vid inspirerad körning”.

Teknikens värld genomförde också sitt klassiska ”älgtest” där nya Swift lyckades bra, mycket tack vare att ”de fina vägegenskaperna paras med ett bra kalibrerat antisladdsystem”. När det gällde säkerheten rent generellt var testarna också mycket nöjda med nya Swift, bland annat skrev man så här: ”Mest omfattande säkerhetsutrustning av de testade bilarna. Bra broms.” Testlaget gillade att autobroms är standard över hela linjen och att det i Inclusivepaketet ingår filbytes-, trötthetsvarnare och helljusassistans samt ”en hel del flärd och komfort”.

Teknikens Värld tyckte också att kupéutrymmet är bra med tanke på karosslängden (3,84 meter) och att baksätet har en acceptabel takhöjd, avsevärt bättre än Citröen C3, till exempel.

Det slutliga omdömet lyder:
”Sammantaget är Swift en trevlig bekantskap i småbilsklassen. Om du uppskattar de kompakta yttermåtten och pigga vägegenskaper har den definitivt något att tillföra. Dessutom är Swift den mest välutrustade bilen i testgänget, samtidigt som den är billig att både äga och köpa.”

Källa: Teknikens värld rr 12/2017 & Aftonbladet Bil juni 2017

Fler nyheter

Ta del av alla våra nyheter och pressmeddelanden i arkivet.

Fyll i din e-postadress så skickar vi alla broschyrer till dig.