10 maj 2016

Suzuki Makinohara solelanläggning kör igång

Suzuki Motor Corporations Suzuki Makinohara solelanläggning, en anläggning med en kapacitet på maximalt 20 MW (megawatt), konstruerades vid Nakazato Industripark i Makinohara, Shizuoka, har testkörts sedan oktober i fjol. Ytterligare konstruktionsarbete för att ytterligare öka kapaciteten pågår nu och man beräknar vara klar i slutet av juli.

Suzuki Makinohara solelanläggning kommer att omfattas av 110 000 solpaneler på 460 000 kvadratmeter land. Efter kompletteringsarbetena beräknas den årliga kapaciteten ligga på 32 200 MWh (megawattimmar), vilket motsvarar 8 900 normala hushålls årliga förbrukning. Strömmen kommer att säljas till Chubu Electric Power Co., Inc. och den totala investeringssumman ligger på 7,9 miljarder yen.

Suzukis investeringar i solel startade med en 0,9 MW-anläggning i juni 2015 som placerades på taket till huvudanläggningen i Hamamatsu.

Sammantaget kommer Suzukis solelsanläggningar generera c.a. 25 MW. Dessa medför en CO2-reducering på 9,8 procent av företagets inhemska fabriker.

Satsningen på lokalt genererad solel bidrar positivt till en mindre klimatpåverkan vid den lokala produktionen och konsumtionen av el i området.

Ladda ned pressmeddelande som PDF

Fler nyheter

Ta del av alla våra nyheter och pressmeddelanden i arkivet.

Fyll i din e-postadress så skickar vi alla broschyrer till dig.