12 juni 2014

Suzuki har Sveriges mest nöjda bilägare!

Motortidningen auto motor & sport genomför årligen en omfattande undersökning bland sina läsare där dessa får betygsätta sina bilar. Man fokuserar på den “problemfria” bilen, som är maximalt fem år gammal. Denna gång gäller undersökningen årsmodellerna 2009 – 2013.

Precis som förra året är det Suzuki som erhåller bäst betyg av sina ägare. Dessutom kommer Suzuki Swift tvåa i småbilsklassen.

Utöver märkeslistan redovisas också de bästa och sämsta bilarna i varje klass. Resultatet av den här kvalitetsundersökningen presenteras i sin helhet i den kommande utgåvan av tidningen (13/2014). Resultatet publiceras även i Bilköpsguiden, som ligger ute i butik redan nu.

– I vår unika databas med över 29 000 betyg från svenska bilägare, har Suzuki Sveriges mest nöjda ägare gällande bilens kvalitet”, säger Alrik Söderlind, chefredaktör på auto motor & sport och tillägger “Suzuki har länge varit i toppen och i årets undersökning befäster de sin första plats”.

– Vi är självklart glada över våra kunders uppfattning om och uppskattning av sina bilar och jag kan säga att auto motor & sports undersökning innebär en effektiv stimulans för organisationen att, med en bra produkt som bas, gå vidare i det viktiga arbetet med att skapa effektiva rutiner för att säkerställa bästa möjliga kundrelation”, säger Mattias Larsson, VD för Suzuki Nimag Sverige.

– Vi ser gärna att fler av våra kunder besöker tidningens hemsida och besvarar enkäten som finns på http://www.automotorsport.se/begenkat/.
Utöver Swift, som är välrepresenterad i undersökningen, är vi mycket intresserade av vad övriga bilägare anser om dina bilar. Exempelvis ägare till Grand Vitara, SX4 och SX4 S-Cross”, avslutar Larsson.

Ladda ned pressmeddelande här
Ladda ner artikeln som PDF
2014-06-12

Fler nyheter

Ta del av alla våra nyheter och pressmeddelanden i arkivet.

Fyll i din e-postadress så skickar vi alla broschyrer till dig.