5 september 2019

Suzuki bidrar med strukturell analys för månlandare

Suzuki Corporate Partner till ispace´s HAKUTO-R Program.

Tokyo i augusti 2019 – Suzuki Motor Corporation (Suzuki), en japansk multinationell biltillverkare och ispace inc. (ispace), ett företag som sysslar med utforskning av månen, meddelar tillsammans att Suzuki har gått in som Corporate Partner till HAKUTO-R, världens första kommersiella program för utforskning av månen.

Det primära i detta partnerskap består i att Suzuki bidrar med sin expertis inom strukturell analys, något man använder sig av vid tester av bilmodeller. I detta fall gäller det analysarbetet kring månlandaren inklusive landningsutrustningen med t ex stötdämparsystemet för landarens ben mm.

HAKUTO-R-farkosten måste göras liten och lätt för att hålla kostnaderna på en rimlig nivå. Det svåra är att vid reduktion av storlek och vikt samtidigt behålla den strukturella styrkan i formgivningen. Med Suzukis kapacitet inom tillverkning av små, lätta men samtidigt säkra och tillförlitliga fordon, är man väl rustad för att leverera aktuell kunskap för framtagandet av månlandaren.

För att utforma månlandarens ben för att de skall klara av en lyckosam landning är det nödvändigt att analysera alla tänkbara landningsscenarios; detta för att landaren skall klara nedslaget på ett adekvat sätt. Och det är här som Suzukis kunskap om hur landarens ben skall utformas kommer att utnyttjas i simuleringar och tester.

Ladda ned som PDF

2019-09-05

Fler nyheter

Ta del av alla våra nyheter och pressmeddelanden i arkivet.

Fyll i din e-postadress så skickar vi alla broschyrer till dig.