1 oktober 2018

Nya, uppdaterade Suzuki Vitara 4x4

På årets Parissalong den 4–14 oktober har uppdaterade Suzuki Vitara Europa-premiär. Nya Vitara har fått en djärvare design, mer avancerad säkerhetsteknik och utökad standardutrustning. Med fyrhjulsdrift som standard och Suzukis erkända driftsäkerhet är nya Vitara bättre än någonsin.

Suzuki Vitara debuterade redan 1988 som en av de första kompakta SUV-arna. Modellen blev snabbt uppskattad för sin annorlunda formgivning, enkla manövrerbarhet och mycket goda off-road egenskaper. Nästan exakt 30 år senare lanseras nu en uppdaterad version av den fjärde generationens Vitara.

Exteriört har Vitara fått en nydesignad 5-slitsig grill och en kraftigare främre stötfångare med eleganta kromdetaljer. Även bakljusen är uppdaterade, nu med LED-belysning.

Interiört återfinns bland annat en ny 4,2-tums färgdisplay, vilken underlättar kontroll av aktuellt AllGrip-läge liksom grafik för trafikskyltsigenkänning. Uppdaterade materialval på instrumentpanelens översida och nydesignade stolar i mocka ger en förhöjd kvalitetskänsla.

Motormässigt har den uppskattade, direktinsprutade 1,4-liters bensinturbon kompletterats med en 1.0-liters direktinsprutad bensinturbo. Den nya motorn är speciellt utvecklad för maximal balans mellan effekt och miljöegenskaper. Kombinationen turbo, direktinsprutning och tre cylindrar i en lätt, kompakt motorn ger bra prestanda med högt vridmoment vid låga varvtal, låg bränsleförbrukning och låga utsläpp.

Adaptiv farthållare med Stop & Go-funktion

På automatväxlade versioner har nu den adaptiva farthållaren en Stop & Go-funktion som assisterar även i hastigheter under 40 km/h. Avståndet till framförvarande fordon hålls konstant genom acceleration och inbromsning med hjälp av den adaptiva funktionen. Om det framförvarande fordonet bromsar in till stillastående, bromsar även systemet och ser till att bilen stannar inom ett säkert avstånd bakom fordonet. Startar det framförvarande fordonet inom 2 sekunder startar även Vitaran, med bibehållet avstånd.

Klassledande säkerhet

Nya Vitara är standardutrustad med avancerade säkerhetssystem för passivt och aktivt skydd av förare, passagerare och medtrafikanter. Ett kamera- och lasersystem övervakar trafiken och assisterar föraren vid behov. I Vitara används systemet för autobroms med fotgängaravkänning, trafikskyltsigenkänning, två system för filbytesvarning samt trötthetsvarnare. Dessutom har Vitara ett separat system med radarsensorer för övervakning av den döda vinkeln samt varning för bakomvarande trafik när fordonet backas.

Utökad standardutrustning

  • Armstöd fram
  • Färddator med 4,2″ LCD-färgskärm
  • Adaptiv farthållare med Stop- & Go-funktion (automat)
  • Blind Spot Monitor (dödavinkelvarnare)
  • Dual Sensor Brake Support (autobroms med fotgängaravkänning)
  • Lane Departure Prevention (filbytesvarnare med riktningsassistans)
  • Lane Departure Warning (filbytesvarnare)
  • Rear Cross Traffic Alert (varnar för bakomvarande trafik)
  • Traffic Sign Recognition (trafikskyltsigenkänning)
  • Vehicle Swaying Warning (trötthetsvarnare)

Färgprogrammet har utökats med två nya kulörer: Solar Yellow Pearl Metallic och Ice Grayish Blue Metallic.

Vitara kommer att erbjudas med två motorer: 1,0T på 112 hk och 1,4T på 140 hk, båda med manuell (1.0T 5-växlad och 1.4T 6-växlad) eller 6-växlad automatlåda. Båda motoralernativen kommer att erbjudas med två utrustningsnivåer. En grundmodell och ett Inclusivepaket, som ersätter nuvarande Vitara S.

Nya Vitara 4×4 introduceras i Sverige i månadskiftet oktober/november och får ett lanseringspris som startar från 199.900:-

2018-10-01

Ladda ned pressmeddelandet som PDF

Fler nyheter

Ta del av alla våra nyheter och pressmeddelanden i arkivet.

Fyll i din e-postadress så skickar vi alla broschyrer till dig.