12 augusti 2021

Ny märkeschef till Suzuki Sverige

Louwman Sverige har utsett Christian Törnblom till märkeschef för Suzuki. Positionen innebär totalansvar för de operativa sysslorna med fokus på försäljning.

Christian Törnblom, 49, har en gedigen bakgrund i bilbranschen där han bland annat arbetat som försäljningschef, med återförsäljarutveckling, företagsförsäljning samt affärsutveckling. Senast som ansvarig för återförsäljarutveckling hos Renault Norden.

Uppdraget som märkeschef för Suzuki innebär att utveckla volym och lönsamhet samt att förbereda verksamheten för kommande förändringar i branschen.

Vi är glada över att få Christian, som sedan tidigare är en välkänd profil i bilbranschen, till vårt företag. Hans gedigna kunskap och mångåriga erfarenhet av vår bransch kommer innebära en väsentlig förstärkning av vårt team, säger Mattias Larsson, VD Louwman Sverige.

Jag ser med spänning fram mot att hugga tag i uppgiften att lyfta Suzuki-affären till den nivå den förtjänar. Suzuki befinner sig i ett läge med flera nya produkter, som nyligen introducerats, och fler är på väg. Min uppgift är att få upp allt fler av dessa på svenskarnas shoppinglista, säger Christian Törnblom.

Hämta pressmeddelande här (PDF)

LOUWMAN SVERIGE AB
Information
Håkan Engström
076/789 30 20
h.engstrom@suzuki.se

Louwman Sverige AB ingår i Louwman-gruppen, som bl a importerar och marknadsför Daihatsu, Lexus, Morgan, Suzuki och Toyota i Belgien, Danmark, Holland, samt Tjeckien. I Louwman Group ingår 25 företag och omsättningen uppgår till 3 md euro (2018). Sedan starten 1923 har man sålt mer än 2 miljoner bilar. Antalet anställda är ca 3 000. Importen 2018 landade på 44 000 bilar och försäljningen på 36 500 bilar.

Suzuki Motor Corporation, med huvudkontor i Hamamatsu, Japan, är världsledande tillverkare av småbilar och världens åttonde största tillverkare. Företaget, som grundades 1920, har idag över 50 000 anställda runtom i världen och bedriver verksamhet i 196 länder samt har produktionsbaser i 23 olika länder. 2020 producerade företaget 2 579 000 bilar och den globala försäljningen uppgick till 2 448 000 bilar.

Fler nyheter

Ta del av alla våra nyheter och pressmeddelanden i arkivet.

Fyll i din e-postadress så skickar vi alla broschyrer till dig.