13 juni 2019

Nimag Sverige blir Louwman Sverige

Sedan 2008 drivs Suzuki-affären i Sverige av Nimag Sverige AB, som är ett helägt bolag inom den holländska bilkoncernen Louwman Group. Louwman Group är privatägt och en av de största aktörerna inom bilimport i Europa. Koncernen representerar bland annat Suzuki, Toyota och Lexus, där man är den äldsta och mest framgångsrika importören.

Förutom import av bilar samt vissa andra bilrelaterade produkter är man verksam inom reservdels- och tillbehörsdistribution liksom inom återförsäljarverksamhet. Finansierings- samt logistikfunktioner ingår även under koncernparaplyet. Nya områden i koncernen är privatleasing, onlineförsäljning, olika mobilitetstjänster
samt bildelning.

Louwman Group, med verksamhet i Belgien, Danmark, Holland, Sverige samt Tjeckien, befinner sig nu i en strukturomvandling där olika verksamheter med liknande inriktning förs närmare varandra. Detta för att möjliggöra synergier inom alla områden och därmed bibehålla och förstärka koncernens position som en av de ledande inom sina affärsområden.

Som ett led i strukturomvandlingen och ett tecken på framtidstron för den svenska verksamheten byter man nu namn på bolaget från Nimag Sverige AB till Louwman Sverige AB.

Organisationsnummer, adress etc är oförändrade.

Ladda ned som PDF
2019-06-13

Fler nyheter

Ta del av alla våra nyheter och pressmeddelanden i arkivet.

Fyll i din e-postadress så skickar vi alla broschyrer till dig.