3 december 2018

Bengtsfors och Mellerud väljer miljöbilar från Suzuki

Suzukis biogasbilar röner stort intresse i landets kommuner. I takt med den ökade miljömedvetenheten väljer allt större kundgrupper biogas som alternativ.

Senast i raden är Bengtsfors och Melleruds kommun som valt Suzuki S-Cross 1,0T Boosterjet AllGrip 4×4 respektive Vitara 1,4T Boosterjet AllGrip 4×4. Båda i biogasutförande.

– Melleruds kommun har haft fyrhjulsdrivna Suzuki tidigare, som jag vet de varit nöjda med. Så när det nu var dags att förnya vagnparken, som kommer att användas av deras hemtjänstpersonal, ställde man två nya krav på vissa av bilarna. Fyrhjulsdrift samt gasdrift. Eftersom Suzuki är ensam om att erbjuda detta koncept antar jag att valet ganska enkelt, säger Rune Persson, Suzuki-ansvarig på Bilbolaget Roy Andersson i Mellerud.

Konverteringen av Suzukis bilar sker hos Konvegas i Växjö. Konverteringen innebär kortfattat att specialdesignade gastankar monteras under bagagerumsgolvet. Detta har gjorts på ett sådant sätt att bilens passagerarutrymme är helt opåverkat. Detsamma gäller den ordinarie bensintanken, som volymmässigt är helt opåverkad av konverteringen, vilket är positivt för den totala räckvidden.

Gassystemet är utvecklat och designat speciellt för det svenska klimatet och därefter skräddarsytt för Suzuki-produkterna. Anpassningen till svenskt klimat innebär t ex att systemet är testat och certifierat för temperaturer ned till -40 grader.

Vitara Biogas är utrustad med Suzukis välkända 4×4-teknologi kallat ALLGRIP med fyra olika körprogram – Auto, Sport, Snow samt Lock.

Nyligen introducerade Vitara FL är standardutrustad med klassledande säkerhetssystem för passivt och aktivt skydd av förare, passagerare och medtrafikanter. Ett kamera- och lasersystem övervakar trafiken och assisterar föraren vid behov. I Vitara används systemet för autobroms med fotgängaravkänning, trafikskyltsigenkänning, två system för filbytesvarning samt trötthetsvarnare. Dessutom har Vitara ett separat system med radarsensorer för övervakning av den döda vinkeln samt varning för bakomvarande trafik när fordonet backas.

2018-12-03

Ladda ned pressmeddelande som PDF här

Fler nyheter

Ta del av alla våra nyheter och pressmeddelanden i arkivet.

Fyll i din e-postadress så skickar vi alla broschyrer till dig.