25 augusti 2014

AM Snapphanerallyt i helgen

På fredag eftermiddag drar Snapphanerallyt igång. Tävlingen, med start och mål vid Hässleholmsgården, är 29 mil lång med 11 mil specialsträckor fördelat på nio SS. På fredagen, med start 18:00, körs två specialsträckor som en “Superstage” på Garnisonen.

På lördagen, som startar 09:00, är det dags för den vilda jakten i skogarna runt Hässleholm. Fina vägar som alla gillar. Tre SS före och fyra efter lunchuppehållet.

Holmberg Motorsport med Johan Holmberg och Henrik Appelskog i kupén, har tränat på ett lite annat sätt inför den här tävlingen.
– Test är bra för att få till känslan i bilen men det blir ett helt annat tempo när man åker tävling på riktigt. Därför valde vi denna gång att ladda upp med att köra två mindre, riktiga rallyn, säger Johan Holmberg.
– Under de här två tävlingarna passade vi på att testa ett par nya grejer, som kändes bra och som vi hoppas lirar i Hässleholm. Här gäller det ju att hitta på saker som kapar tiondelar, inflikar Henrik Appelskog.

– Det skall bli spännande att se våra killar i helgen i Hässleholm. Klassen är ju stenhård och nu gäller det att försöka jaga ikapp herrar Henriksson och Peterson och lyfta från bronsplatsen, säger den förre kartläsaren och nuvarande marknadschefen Mattias Andersson på Suzuki Sverige.

Första bil i mål 16:20 på lördag eftermiddag.

Ladda ner pressmeddelandet som PDF

Fler nyheter

Ta del av alla våra nyheter och pressmeddelanden i arkivet.

Fyll i din e-postadress så skickar vi alla broschyrer till dig.