Vanliga frågor om Suzuki

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring Suzuki. Tryck på plusset till höger för att få fram svaret på frågan. 

Erbjuder Suzuki privatleasing?

Självklart erbjuder vi privatleasing! För offert, kontakta din närmaste Suzuki-återförsäljare. Priserna kan variera lokalt. Här kan du läsa mer 

Kan jag ändra språket till svenska i min navigator?

Nya Swift, S-CROSS och Vitara från 2018 finns med svenska som språk i navigationssystemet. Svenska språket kan fås i  genom att uppdatera SLDA med en ny programvara ”Version 1860”. Detta kan göras av våra återförsäljare.

Kan jag förlänga nybilsgarantin?

Det går att förlänga garantin med en 2 årig tilläggsförsäkring via Autokoncept, din närmaste Suzuki-återförsäljare kan ge mer information.

Vad är markfrigången på Suzukis modeller?
Modell Markfrigång (mm)
Swift 120
S-CROSS 180
Vitara 185
Max dragvikt på Suzukis modeller?
Modell Dragvikt, bromsat (kg) Dragvikt, obromsat (kg)
Vitara Man 1200 400
S-CROSS Man 1200 400
Vitara Aut 1500 600
S-CROSS Aut 1500 600
Swift 1000 400
Jimny Torakku 1300 350
ACROSS 1500 700
Swace 750 450
Vilka modeller erbjuds med biogas?
Modell
Swift
S-CROSS
Vitara
Hur fungerar fyrhjulsdriften i en Suzuki och vad finns det för olika 4x4-system?

I Swift fördelar 4x4-systemet AllGrip Auto, med hjälp av en viskokoppling, vridmomentetFlyttas automatiskt till bakhjulen om framhjulen får sämre väggrepp. Omkopplingen sker blixtsnabbt, till exempel på hala eller snöiga vägar.

I S-CROSS och Vitara verkar fyrhjulssystemet Allgrip Select. Den elektroniskt styrda fyrhjulsdriften ger föraren beroende på vägyta och väderförhållande möjlighet att välja mellan fyra olika körlägen.

Hur mycket lastutrymme har respektive modell?
Modell Nedfällt baksäte (l) Uppfällt baksäte (l)
Swift 265 579
S-CROSS 430 875
Vitara 375 710
Vilka modeller erbjuds med automatlåda?
Modell Motor Typ av automatlåda
Swift 1.2 Steglös automatisk växellåda (CVT)
S-CROSS 1.0 T / 1.4 T 6-växlad automatlåda
Vitara 1.0T / 1.4 T 6-växlad automatlåda
Erbjuder Suzuki modeller med 7-sits?

I dagsläget erbjuder vi inga sjusitsiga modeller i vårt sortiment. Våra största modeller är S-CROSS och Vitara som rymmer hela 430 liter respektive 375 liter. 

Vad är TCSS?

TCSS betyder Twin Clutch System by Suzuki. Det innebär att den nya 6-växlade automatlådan med dubbelkoppling automatiserar kopplingen och växelns funktion och ger en direkt körkänsla. Med två separata kopplingar ger den en mjuk accelaeration genom snabba växlingar. Manuell växling vid ratten är möjlig via växlingspaddlar.

 

Vad är Smart Hybrid Vehicle by Suzuki (SHVS)?

SHVS är ett smarthybridsystem utvecklat av Suzuki. Systemet använder en integrerad startmotor/generator (ISG) som assisterar motorn vid acceleration samt laddar bilens vanliga blybatteri och lithium-Ion-batteri. ISG-systemet genererar elektricitet väsentligt mer effektivt än konventionella generatorer genom att ta upp energin från motor-/inbromsningar. Det är också en "hjälpmotor" eftersom den kan ge upp till 50 Nm i vridmoment av motorns möjliga 120 Nm, dessutom sköter den stopp- och startsystemet. Detta system förbättrar bränsleekonomin och därigenom även utsläppen.

Varför är rekommendationen att anlita en auktoriserad Suzukiverkstad?

Vi rekommenderar att du alltid anlitar en auktoriserad Suzukiverkstad för att regelbunden service är en god investering som ökar bilens driftsäkerhet, körglädje och trafiksäkerhet. Suzukiverkstaden har de resurser som behövs för att ta hand om din bil på bästa sätt tack vare välutbildad personal och specialutrustning för just Suzukis modeller. De monterar även Suzukis originaldelar. 

Varför kan jag inte hitta all information om nya modeller?

Vid de flesta nylanseringar finns inte möjlighet att i ett tidigt skede informera om allt. Specifikationer och priser kan ibland justeras och vi vill inte gå ut med felaktig information till våra kunder eller intressenter. Det vi i dagsläget kan berätta gör vi via kanaler som vår hemsida, Facebook och till våra återförsäljare. Vårt mål är att så fort vi vet mer kommer vi också att delge den infroamationen till allmänheten. 

Var tillverkas våra olika modeller?
Modell Land
Swift Japan
S-CROSS Ungern
Vitara Ungern