Nu börjar äventyret...

I tio städer runt om i Sverige väntade lika många nya Baleno på att bli upptäckta. Med hjälp av några finurliga ledtrådar och en hel del list fann 10 vinnare sina bilar. I juni hämtade de ut sin Baleno och nu väntar ett år tillsammans med bilen. Med jämna mellanrum låter vi dem berätta om sina intryck. I text och bild. Följ vinnarna här.

Fullastad Baleno

Nu har vi fler vinterrapporter från våra förare:

Anders Hofvergård, Norrköping – Bilen har fungerat mycket fint på vinterväglag. Vi fick nya dubbdäck monterade i god tid innan första halkan, så greppet har varit finfint. Jag är van vid fyrhjulsdrivna bilar, men kan inte säga att jag saknat fyrhjulsdriften under vintern.

Allmäna intryck så långt är att vi fortfarande är imponerade av den här lilla bilen, både utrymmes- och komfortmässigt. Kommer bli svårt att lämna den ifrån sig när vårt år med Baleno har gått 🙂

Lotta Jonsson, Luleå – I vinterväglag har det gått väldigt bra att köra Baleno, trots minus 25 grader och utan motorvärmare har bilen startat så inget att klaga på där. Värmen däremot tar ju såklart länge tid att få upp när bilen varit så kall. En väldigt liten och smidig bil som passar även barnfamiljen.

Anders Lundberg, Stockholm – Baleno fungerade alldeles utmärkt i Stockholmsvintern. Inga problem att ta sig fram i snömodd och på oplogade gator. Den kändes stabil och säker när det var halt. Kupévärmen kom igång snabbt, så vi kände inget egentligt behov av att ställa den i garaget. Den är dock lite lägre än andra bilar, så ibland fick man agera snöplog. I brist på annan plogning i staden.

Sammantaget är vi väldigt imponerade av Suzuki Baleno. Överraskande att den också fungerar som en riktig familjebil! Jag får ledigt plats ”bakom mig själv” i baksätet (och jag är 183 cm). Nu har vi använt den som enda bil under de senaste månaderna.

I familjen är vi fyra personer, varav en nyfödd och en femåring. Det får plats ett babyskydd bakom mig som förare och en barnstol bakom framsätespassageraren. Vi har jämfört med flera bilar i ”större” storleksklasser där detta faktiskt inte gick. Nu kan man också enkelt stänga av airbagen vid passagerarstolen, om man vill ha en barnstol där (också).

Några ord om bagageutrymmet; Det är större än det ser ut och om man plockar ut extragolvet så ryms det faktiskt en barnvagn med liggdel, en sittvagn samt packning.

Som villaägare behöver man ibland transportera fler och större saker. En gång fällde vi sätena och fick in fyra pinnstolar, ett soffbord och diverse andra pinaler som skulle till Stadsmissionen. Senast transporterade jag 9 stycken Thujaplantor (140 cm + kruka).

Bertel Andrén Balenobloggen

Vintern med Baleno

Vi har nu fått in feedback på hur våra förare upplevt sin Baleno i vinterklimat. 

Oliver Wahlström (Jönköping) – Baleno känns säker på våra vintervägar. Med framhjulsdrift och bra markfrigång kommer man fram dit man ska i snön och skulle man mot all förmodan fastna i snön så slipper man frysa, då värmen kommer snabbt in i kupén och man slipper frysa rumpan av sig med en väldigt effektiv stolsvärme.

Pontus Wendel (Kalmar) –  Känslan är att jag inte vill lämna ifrån mig bilen när sista dagen kommer. Bilen är rolig att köra, bränslesnål, praktisk att lasta i och har coola funktioner som Apple CarPlay och radarn för att inte krocka med framförvarande fordon. Ett extra plus är att den är riktigt snygg i designen, både interiör och exteriör. Har skjutsat många vänner i den och alla är imponerade.

Anette Ekman (Borlänge) – Känslan är fortfarande att den är väldigt pigg, lättkörd och bensinsnål. Allmänt rolig bil att köra och känns större än vad den är. Vi tycker bilen har fungerat mycket bra på isiga och snöiga vägar när det  har varit sådana underlag. Antislir och antisladd har funkat fint.

Malin Mineur (Gävle) -  Årets vinter har varit väldigt snöfattigt men de få gånger jag använt bilen och det varit någon form av vinterväglag, har den skött sig utmärkt. Värmen kommer ganska omgående och jag är nöjd, är vanligtvis väldigt frysen av mig, så den har fått godkänt av mig.

Bertel Andrén Balenobloggen

Förarrapporter från norr till söder

Rapporterna från våra vinnare kommer indroppande, senast från våra Balenobloggare i Luleå, Malmö och Stockholm.

Liselotte i Luleå får inleda: Bränsleförbrukningen är överraskande låg. Jag som tidigare har kört över litern/mil ligger kring 0,5-0,6 l/mil. Baleno används som min första bil och mer eller mindre varje dag, precis som det var tänkt. Främst till och från arbetet, men även för fritid. Utrymmet är överraskande. Än har vi inte behövt byta bil på grund av att packningen är för stor och då har vi ändå åkt iväg på långa dagsturer med både barn och vuxna i bilen.

Så här skriver Johan i Malmö: Vi trivs fortsatt bra med Baleno och har verkligen en god nytta av denna extrabil. Fotbollsträningen har utökats med bandyspelande, och klubbor och utrustning får plats fint. Vi ligger på stadiga 0,51 l/mil, men då kör vi en hel del i stadstrafik skall tilläggas. Idag hade vi vår första frostnatt, men tack och lov hade vi redan fått på vinterdäcken. Jag var lite nervös att det skulle göra bilen mycket bullrigare, men icke! Det var som att köra en fin sommardag, och decibelnivån lyste med sin frånvaro.

Anders i Stockholm har haft fler testförare som får komma till tals: Vi har haft vår Baleno utlånad fram till nu. Vår förstabil var helt ny innan vi visste att vi vann. Förstabilen (som inte är en Suzuki) har haft mycket problem och just nu är den på verkstaden igen. Nu framöver blir det Baleno på heltid som familjebil då vi har en 5-åring och från februari också en nyfödd. När man lyfter bort den lösa botten i bagageutrymmet blir det djupt och stort. Vi testade med vår barnvagn inkl. liggdel och det var inga problem att få plats och dessutom med några matkassar ovanpå! Det är inga problem med framåtvända barnstolen i baksätet för 5-åringen och det finns då gott om plats för en vuxen passagerare framför.

Några kommentarer från förarna:
- Rolig att köra, den är pigg, särskilt på höga varv
- Lättväxlad manuell låda, kul att veva runt i om man är van vid automat
- Bra strålkastare, väldigt bra belysning - här var jämförelsen med VW Golf

Bertel Andrén Balenobloggen

Malin i Gävle – ett med sin Baleno

Jag fick en ny bil, min man köpte en mc, vi mätte lite krafter mot varandra...

Nu har jag och min Baleno blivit ett

Den är en av två bilar som vi har i familjen, men den andra bilen har nu blivit den som står och används mer sällan. Jag är den i familjen som kör privat mest och jag väljer Baleno utan att tveka! Jag är förälskad i den, hur den är att köra, hur man sitter i den och utrymmet för mig och medpassagerare.

Bränsleförbrukningen ligger stadigt på 0,49 –0,5 liter milen vid stadskörning och det kör jag till 95% .  Jag är mycket nöjd med utrustningen i bilen, som telefon, GPS och musikmöjligheter. Allt funkar super.

 

 

 

Det som är lite trixigt är bagageutrymmet. Det här med en stor hockeytrunk eller lasta något lite mer otympligt, går ibland och ibland inte. Men jag kan inte riktigt se det som ett bekymmer än. Veckohandling mat och det andra vardagliga, funkar fintfint gällande utrymmet.

 

Bertel Andrén Balenobloggen

Oliver och Anette rapporterar

GPS är bra när man ska mot nya resmål

 

Oliver i Jönköping Nu när jag har haft min Baleno i 3 månader har vi åkt lite över 300 mil så här långt. Mestadels helgkörning då jag bor i centralt i Jönköping och då räcker bensinen rätt långt mellan tankningarna. På displayen står det 4.7l/100km men har varit nere på 4.6 till och från Stockholm. Även med fullastat bagageutrymme. Lastutrymmet funkar bra för bagage för två, kanske tre personer om man har väskor i weekend-storlek. Men man kan få i rätt mycket saker om man pusslar lite. Som min andra bil så är den mer alertare än den förra jag hade. Dels pga. att den väger mindre och att den har turbo. En perfekt första bil för den som nyss tagit körkort. Har haft tillfälle att dra på värmen nu i höstkylan. Värmen kommer snabbt från fläktarna och rumprostarna (sätesvärmarna) var väldigt effektiva och gav värme på några sekunder. Väntar nu på vintern för att se hur snabbt värmen kommer då. Anette i Borlänge Vår Baleno har hittills gått 266 mil. Den verkar hålla vad den "lovar" för vi tycker att den drar lite bensin per mil. Vi använder vår bil till allt i vardagen eftersom det är vår enda bil och vi kör varken mer eller mindre än förut. Då vi har gångavstånd till vårt jobb så används bilen mestadels till fritidskörning. Vår uppfattning angående utrymmet i kupén är att det är rymligt både i fram och baksätet och fyra vuxna personer får plats utan problem. 
Bertel Andrén Balenobloggen

Sommaren med Baleno

Vinnarna har nu haft sin Baleno under sommaren och har åkt både kortare och längre semestrar med bilen.

 

Vi börjar längst uppe i norr med Lotta i Luleå: 

Sommaren har förenklats med att ha tillgång till bil, vi har gjort små utflykter samt större resor ner i landet. Senaste resan var till Lycksele där vi var under en helg för att besöka djurparken.

 

Bilbarnstol i bilen, mycket bra plats kvar i sätet framför

Mot Ikea i Haparanda vid dåligt väder

Pontus i Kalmar var på festival: 

I juni var vi iväg på Bråvallafestivalen i Norrköping. Bilen var väldigt skön att köra hem i, särskilt efter fyra nätter i tält. Under midsommar hyrde vi en stuga i Smålands inland tillsammans med ett par kompisar. Den bifogade bilden tog jag på midsommarafton i solnedgången

 

Karin i Karlstad packade bagageutrymmet

Mycket packning har det blivit. Resan innehöll allt från resväskor, sonens cykel, uppblåsbar pool och allt däremellan! 🙂

Sonen skryter för allt och alla om bilens "tvåvåningsbagage" och packar ner strandprylarna i det undre utrymmet - "hans" bagageutrymme. Själv har jag mycket uppskattat Adaptive Cruise Control på semesterturnén medan passagerarna har förundrats och uppskattat att sitta rymlig.

Här kommer rapporten från Anders i Norrköping:

Vi har använt bilen i vår vardag, till och från jobb, storhandling, fotbollsträningar och annat. Men vi har också åkt på lite längre turer till släkten i Småland – och ut i St Annas skärgård för en paddeltur. Bagaget sväljer utan problem packning för två vuxna, fem sovsäckar, två tält och all mat som behövdes.

Det som vi trodde skulle bli vår ”lilla” bil för kortare resor har visat sig bli vårt förstahandsval även när vi ska åka långt. Den är så bekväm och rymlig att vi helt enkelt trivs bättre i den.

Det som imponerar mest är trots allt den pigga motorn, som ändå har en riktigt låg bensinförbrukning. Med fem personer i bilen och fullastat bagage har vi legat på cirka 4,6 l/100 km. Och då kör vi inte medvetet snålt, utan helt normalt.”

Allra sist hör vi vad Anders nummer 2, i Stockholm har att säga:

Under sommaren har jag faktiskt låtit andra upptäcka Sverige med Baleno. Den har varit med några bilsugna kollegor i Stockholm, åkt till stranden, varit i Hälsingland och på bröllop i Värmland. Bland annat. Just nu upptäcker den Täby tillsammans med min syster. Det var nog ett tecken att vi vann tävlingen; dels kan vi göra andra glada, dels ska min sambo nu ta körkort – andrabilen behövs ju verkligen både till hennes jobb och till annat!

Andra som kört bilen tycker att den är fin, lättkörd och lättparkerad med backkameran. Den har också fått goda betyg från vuxna i baksätet – här kan man ju sitta!

 

Bertel Andrén Balenobloggen

Första intrycket

Oliver Wahlström i Jönköping är en av de 10 glada vinnare som kunde hämtade ut sin Baleno i juni. Här berättar han och några till hur det gick till när de deltog i tävlingen och deras första intryck av bilen.

Vi börjar alltså i Jönköping med Oliver Wahlström: ”Jag hittade, av en ren händelse, tävlingen på nätet. Tyckte det verkade kul, så jag sms:ade och började ställa frågor. Blev jätteroliga svar när jag var helt ute och cyklade. Sakta kändes det som att jag ringade in den till sjukhuset

När jag satte mig i Balenon så kände jag direkt att den skulle passa mig bra. 1.0 liters Boosterjet-motorn hade mer kraft än jag trodde att den skulle ha. Det är kul när man gasar på och man känner turbon kicka igång. Växelspaken kändes lite gummiaktig i början när man växlade men det vande jag mig vid rätt fort. Det är första gången jag kör en sprillans ny bil och jag blev överraskad när jag såg att den var fullutrustad”

malmo_johanJohan Svantesson bor i Malmö: ”Jag och sonen cyklade iväg två kvällar men gick bet. Däremot på väg tillbaks till kontoret med arbetskamraterna, efter en lunch, bad jag om ett stopp längs vägen, och mycket riktigt, där stod YDM 790. Vid första anblick så lämnade bagageluckeutrymmet lite att önska, men bara tills vi insåg att det fanns en insats som gav ytterligare djup. Vips kunde vi lasta in två fulla fotbollsväskor för en vecka i Stockholm.”

 

 

 

 

 

 

kalmarPontus Wendel  i Kalmar fick hjälp av tjocka släkten: ”Det var faktiskt min 91-åriga mormor som vann bilen åt mig. Hon läste om tävlingen och ville ge mig och min fästmö något riktigt fint inför vårt kommande bröllop. Jag har aldrig suttit i en så fin bil tidigare. Blev otroligt imponerad av den stora touch-skärmen. En annan tanke som slog mig ganska direkt var att jag inte kommer att vilja lämna ifrån mig bilen efter det här året.” Det är mormor vi ser på bilden. Inte Pontus.

 

 

 

gavle_malinNu till Gävle och Malin Mineur: ”En fredag fastnade jag för en annons och jag läser aldrig annonser i vanliga fall!! Detta var annonsen om den nya Suzuki Baleno. Jag läste annonsen och kände direkt att jag skulle göra ett försök att hitta den!

När jag kom till Kenneth Larsson Bil i Sandviken för att hämta bilen, blev jag stormförtjust direkt! Den var inte alls så liten som jag tänkt mig och den var tuff i utseendet! Jag sa direkt att den här bilen kommer jag köpa loss om ett år och den känslan har jag fortfarande. ”

 

 

 

 


Anette Ekman
i Borlänge åkte tio mil för att hitta bilen: ”Jag letade reda på platsen där bilen var placerad och tog så ett kort. Allt som allt så tog det mig ca tre timmar att finna bilen. Känslan när jag körde Balenon första gången var att det var en pigg bil. Det känns som att motorn är MYCKET större än vad den egentligen är. Dessutom reagerade jag på att det var så tyst i kupén”

Lotta_luleaLotta Jonsson i Luleå får avsluta den första rapporten.  ”Efter många kluriga frågor och svar så kom vi fram till var den måste ligga, och vi hade rätt! (Vilken lycka! ). Tiden sprang iväg men vi hade roligt på vägen. Balenon är en lätt och enkel bil att köra – härlig upplevelse. Gillar den starkt och svårt att tänka mig att lämna den ifrån mig.”

 

Bertel Andrén Balenobloggen