15 februari 2021

Tips på 9 roliga vinteraktiviteter

Det är många därute som upplever att det inte är lika enkelt att hitta på någonting under vinterhalvåret. Så behöver däremot inte vara fallet. Vintermånaderna bjuder nämligen på många möjligheter att prova på unika aktiviteter. Låt oss därför tipsa om nio roliga vinteraktiviteter som underhåller hela familjen!

Härliga vinteraktiviteter för hela familjen

När temperaturen utomhus sjunker och marken färgas vit från all snö, är det många som låter sig begränsas. Man upplever helt enkelt att det inte finns lika mycket att hitta på tillsammans med familjen.

Som tidigare nämnts bjuder däremot vintern på många möjligheter att prova på unika aktiviteter. Nedanför tänkte vi därför tipsa om några av dem!

1. Skidåkning

En av de allra populäraste vinteraktiviteterna i Sverige är skidåkning. Såväl utförsåkning som längdskidåkning är uppskattade sysselsättningar för både stora och små. En annan stor fördel med skidåkningen är att den kan genomföras på många håll i landet.

Ta på er skidorna och ge er ut i backar eller spår!

2. Skridskoåkning

Även skridskoåkning är en populär aktivitet under årets kallare månader. En del föredrar att åka på naturis medan nöjer sig med allmänhetens åkning i den lokala ishallen. Båda alternativen kommer säkerligen att uppskattas av hela familjen.

3. Skoteråkning

Om man bor på eller besöker en plats med mycket snö, är skoteråkning en utmärkt dagsaktivitet. Hyr en skoter, förbered en välsmakande matlåda och ge er ut på ett äventyr längs skog och mark!

4. Is-/pimpelfiske

Pimpelfiske är något som de flesta aldrig provat på. Något som är väldigt synd eftersom det är en både billig, enkel och avkopplande aktivitet. Köp eller hyr utrustning, förbered varm choklad och mellanmål, för att sedan pröva fiskelyckan på isen samtidigt som ni umgås med varandra.

5. Hundspann

På vissa i landet har du möjlighet att prova på hundspann. En minst sagt unik upplevelse som de flesta bara har chans att pröva ett fåtal gånger i livet. Om du bor på eller besöker en plats där det finns hundspann, kan vi varmt rekommendera dig att prova på detta!

6. Bygg en snökoja

Vinteraktiviteter behöver däremot inte handla om att åka någonstans eller införskaffa sig en massa dyr utrustning. Det kan handla om något så enkelt som att bygga en snökoja tillsammans med familjen, förutsatt att det finns tillräckligt med snö vill säga.

7. Åk pulka

Även pulkaåkning hör till de enklare och billigare vinteraktiviteterna som man kan ägna sig åt. En stor fördel är att det inte heller krävs kopiösa mängder snö för att man ska kunna åka pulka. Ett par centimeter räcker för att flyga fram längs den närmsta slänten!

8. Gör upp en eld

Har ni tillgång till en eldstad kan det vara avkopplande och mysigt att göra upp en eld. Kanske grilla sig en matbit eller marshmallows?

9. Snöskovandring

Sist men inte minst skulle vi vilja tipsa om snöskovandring. Ytterligare en ovanlig aktivitet som de flesta bara har chansen att prova några få gånger i livet. Har du chansen att göra detta, se då till att ta den!

Låt din nästa bil vara en Suzuki

Om du är på jakt efter en rymlig och bränslesnål familjebil som tar dig och din familj fram på ett säkert sätt, kan du med fördel vända dig till oss på Suzuki. Vi erbjuder ett stort utbud av bilmodeller som passar alla typer av körmönster och behov, oavsett om du önskar en stadsbil eller en rejäl fyrhjulsdriven SUV.

Kontakta din närmaste Suzuki-återförsäljare – de hjälper dig att hitta ett erbjudande som passar just dig och dina behov!

Fler artiklar

Ta del av alla våra artiklar, tips och tricks i arkivet.

Fyll i din e-postadress så skickar vi alla broschyrer till dig.