6 juli 2020

Vad kostar det att leasa en bil? Vi ger dig svaret!

Leasing är en finansieringslösning som ökat i popularitet under de senaste åren. Men vad kostar det att leasa en bil? I denna artikel tänkte vi reda ut för just detta. Vi berättar bl.a. vilka faktorer som påverkar leasingpriset samt vad vi på Suzuki kan erbjuda dig. 

Innehåll

  • Faktorer som påverkar leasingpriset
  • Leasa din bil hos Suzuki

Faktorer som påverkar leasingpriset

På frågan ”vad kostar det att leasa en bil?” finns det dessvärre inget generellt svar. För att få en mer rättvis bild av det hela gäller det att först och främst ta reda på vilka faktorer som påverkar priset. Nedan reder vi därför ut några av de främsta faktorerna som påverkar leasingpriset på bilar:

1. Bilens storlek och utrustning

Vad det är för typ av bil som du vill leasa kommer såklart påverka priset. Är det exempelvis en större SUV som ska rymma familjen och även vara extrautrustad, kommer detta vara dyrare än om du vill leasa en liten stadsbil.

Börja därför med att fundera på vilken typ av bil du önskar.

2. Bilens motor

Det är däremot inte enbart bilens storlek och utrustning som kommer att påverka priset. Även dess motor kommer att ha en stor inverkan på priset. Som exempel har man i Sverige sänkt fordonsskatten för bilar med låga utsläpp, däribland bilar som drivs med el eller andra förnyelsebara drivmedel.

Genom att välja en bränslesnål bil, alternativt en bil som hel- eller delvis drivs med förnyelsebara drivmedel, kan du således minska dina kostnader. Mer information om detta hittar du i våra tidigare artiklar ”3 goda anledningar att köpa en miljöbil” samt ”Fördelar med att leasa en hybridbil”.

3. Hur långt du planerar att köra

När du långtidshyr en bil, d.v.s. leasar, så finns det vanligtvis restriktioner för hur långt bilen får färdas per år. Detta regleras i det avtal som du sluter med bilhandlaren/finansiären samt dina behov.

Fundera därför på hur långt du kör varje år och kommunicera detta till bilhandlaren. På så sätt kan han eller hon hjälpa dig att hitta den bästa lösningen. Du vill nämligen inte övertrassera de bestämda milantalen, då detta resulterar i kostsamma tilläggskostnader, s.k. ”övermil”.

4. Privat- eller företagsleasing

Huruvida du väljer att leasa din bil privat eller via företaget kan påverka kostnaden. För att fördjupa dig inom detta rekommenderar vi dig att kika in våra tidigare artiklar:

5. Lokala erbjudanden och villkor

Olika bilhandlare kan ha olika erbjudanden och villkor. Något som givetvis kan påverka det slutgiltiga priset. Vi rekommenderar dig därför att besöka och prata med din lokala bilhandlare för att höra vilka eventuella erbjudanden som finns tillgängliga samt vilka villkor som gäller!

Leasa din bil hos Suzuki

Vi hoppas att du nu har bättre koll på några av de främsta faktorerna som påverkar priset när du ska leasa en bil. Om du är i färd med att göra just detta, kan du med fördel vända dig till oss på Suzuki – det krångelfria alternativet!

Vi erbjuder flertalet välutrustade bilmodeller som passar alla typer av körmönster och behov, oavsett om du önskar en stadsbil eller en rejäl fyrhjulsdriven SUV. Självklart till förmånligt pris och med möjligheten till såväl privatleasing som företagsleasing.

Hos oss har du möjlighet att privatleasa bilar från 2.095:- / månad. Läs mer om Suzuki privatleasing eller kontakta din närmaste Suzuki-återförsäljare – de hjälper dig att hitta ett erbjudande som passar just dig och dina behov!

Fler artiklar

Ta del av alla våra artiklar, tips och tricks i arkivet.

Fyll i din e-postadress så skickar vi alla broschyrer till dig.