21 juni 2021

Vad kostar bilresan?

Under de senaste åren har allt fler svenskar valt bilen framför flyget på semestern. I samband med detta är det många som försöker göra en budget för resan, bara för att upptäcka hur svårt det kan vara att beräkna vad bilresan kommer att kosta. Här tänkte vi därför dela med oss av fem tips och råd som hjälper dig med detta. 

5 tips för att beräkna kostnaden på bilresan

Att räkna ut hur mycket bilresan kommer att kosta är svårt. Nedanför har vi därför samlat en handfull tips och råd som hjälper dig på vägen:

1. Kontrollera om det behövs pass eller visum

Om ni planerar en bilresa i Europa kan det behövas pass, visum eller andra tillstånd i en del länder. Kontrollera därför om något av dessa krävs i de länder som ni planerar att åka till och vad de i så fall kostar.

2. Boka boende i förväg

En av de största kostnaderna under en bilresa är boendet. Kostnaden kan däremot variera mycket beroende på hur man väljer att bo. Att tälta eller bo på vandrarhem är exempelvis betydligt billigare än att bo på hotell.

Oavsett vilket alternativ du väljer kan det vara en bra idé att boka boende i förväg, för att på så sätt få en bättre bild av kostnaderna.

3. Uppskatta hur mycket maten kommer att kosta

Likt boendet står maten för en stor del av kostnaderna under en bilsemester. Här kan det vara lite svårare att göra exakta beräkningar, men försök åtminstone att uppskatta hur mycket maten kommer att kosta.

Ett bra tips om du vill spara pengar är att ta med mat hemifrån. Önskar du tips på enkel och välsmakande mat kan du med fördel spana in våra tidigare artiklar:

4. Beräkna en ungefärlig bränsleförbrukning och kostnad

I och med att du färdas med bil kommer bränslet att vara en av de största kostnaderna. Det kan därför vara en bra idé att försöka uppskatta hur mycket bränsle som du kommer att göra av med och hur mycket det kommer att kosta.

5. Glöm inte bort aktiviteter och souvenirer

Givetvis spenderas inte hela bilresan i bilen. De allra flesta passar på att göra diverse stopp för aktiviteter och inhandlar också en hel del souvenirer. Försök därför att planera vad ni ska göra under er bilresa och vad det kommer att kosta.

Låt din nästa bil vara en Suzuki

Om du är på jakt efter en rymlig och bränslesnål familjebil som tar dig och din familj fram på ett säkert sätt, kan du med fördel vända dig till oss på Suzuki. Vi erbjuder ett stort utbud av bilmodeller som passar alla typer av körmönster och behov, oavsett om du önskar en stadsbil eller en rejäl fyrhjulsdriven SUV.

Kontakta din närmaste Suzuki-återförsäljare – de hjälper dig att hitta ett erbjudande som passar just dig och dina behov!

Fler artiklar

Ta del av alla våra artiklar, tips och tricks i arkivet.

Fyll i din e-postadress så skickar vi alla broschyrer till dig.