14 september 2020

Vad betyder SUV? Vi reder ut alla frågetecken

Det finns många termer och begrepp som används inom bilbranschen, varav SUV är en av dem. Alla är däremot inte medvetna om vad SUV betyder. Låt oss därför reda ut alla frågetecken kring detta begrepp! 

Innehåll

  • Vad betyder SUV?
  • Utmärkande egenskaper hos dessa bilar
  • Upptäck Suzuki Vitara

Vad betyder SUV?

SUV är en engelsk akronym för ”Sport Utility Vehicle”. Med andra ord är det alltså en förkortning som används för att beskriva ett fordon, vanligtvis en bil, som både är sportig och praktisk. Något som vid en första anblick kan verka aningen luddigt. Därför tänkte vi berätta mer om de egenskaper som utmärker dessa typer av bilar.

Utmärkande egenskaper hos dessa bilar

Åsikterna kring dessa bilar går isär. Det finns nämligen en hel del olika uppfattningar om vilka bilar som faktiskt bör klassas som SUV:ar och vilka som inte bör göra det. De allra flesta kan däremot enas om att dessa bilar kan delas in i olika segment och varianter – från äkta SUV:ar till småbilar, mini-SUV:ar och hybrider – samt att de har några utmärkande egenskaper.

Som exempel har dessa bilar oftast en högre markfrigång, förstärkta skärmkanter, mellan fem och sju sittplatser, fyrhjulsdrift samt extra motorstyrka. Med andra ord egenskaper som gör att de klarar av en mer varierad terräng.

Många som förespråkar tvättäkta SUV:ar anser oftast att bilen bör ha en gedigen markfrigång samt att den ska vara försedd med en självbärande kaross. De mer moderna SUV:arna har vanligtvis en något lägre markfrigång och en lite sportigare design.

För att summera det hela är SUV en akronym av engelskans ”Sport Utility Vehicle”, vilket är en term som används för att beskriva bilar som är utrustade med en rad säregna egenskaper, däribland högre markfrigång och fyrhjulsdrift, som gör att de kan ta sig fram i en varierad terräng.

Upptäck Suzuki Vitara

Suzuki Vitara är en riktig SUV som är utrustad med fyrhjulsdrift samt klassledande säkerhet redan som standard. Med andra ord allt du behöver för att ta dig fram, oavsett väglag. Utöver detta är Vitara utrustad med en rad funktioner som säkerställer en resa utan kompromisser!

Nu kommer dessutom Vitara som hybrid, utrustad med Suzukis 48V-hybridsystem. I och med att batteriet laddas under färden slipper du tänka på att hitta laddstolpar, samtidigt som du kan njuta av lägre utsläpp, mindre bränsleförbrukning och lägre fordonsskatt.

Läs mer om Suzuki Vitara eller kontakta din närmaste Suzuki-återförsäljare – de svarar på alla dina frågor, ordnar med provkörning och hjälper dig att ett erbjudande som passar just dig och dina behov!

Fler artiklar

Ta del av alla våra artiklar, tips och tricks i arkivet.

Fyll i din e-postadress så skickar vi alla broschyrer till dig.