16 augusti 2021

Takräcke eller takbox – vad ska man välja?

För att få mer plats i bilen kan du använda dig av ett takräcke eller en takbox. Men vilket alternativ ska man egentligen välja? Det tänkte vi försöka reda ut här.  

Situationer där ett takräcke kan vara det rätta alternativet

Det finns en mängd situationer där ett takräcke kan vara ett bättre alternativ än en takbox. Framförallt passar det bra när du ska transportera större föremål som inte är ömtåliga. Det kan handla om allt ifrån skidor och cyklar till kajaker. Även när du ska transportera långa föremål som brädor och andra liknande byggmaterial, kan ett takräcke komma väl till pass.

För att lära dig ännu mer om takräckets fördelar och hur du transporterar några av de tidigare nämnda föremålen på bästa sätt, rekommenderar vi dig att spana in våra tidigare artiklar:

Situationer där en takbox kan vara det rätta alternativet

En av de största fördelarna med takboxar är att de ger dig större flexibilitet. I och med att boxen kan förslutas ger det dig möjlighet att packa en mängd föremål. Dels är det perfekt om du ska ge dig iväg på en skidresa med familjen och önskar en plats att stuva undan skidor, stavar, pjäxor samt andra föremål som ytterkläder, sängkläder och andra föremål som inte får plats i bilen.

Du bör däremot tänka på att takboxen blir väldigt kall under vintern respektive varm under sommaren. Temperaturkänsliga föremål bör således inte placeras i boxen. Fler tips som underlättar packningen hittar du i vår tidigare artikel ”Packa takbox – så gör du”.

Sammanfattningsvis

Vilket alternativ du ska välja – ett takräcke eller en takbox – beror huvudsakligen på vad du är i behov av att transportera. Större föremål transporteras bäst på ett takräcke medan mindre saker gör sig bättre i en takbox!

Köp tillbehör hos din Suzuki-återförsäljare

Är du i behov av att komplettera din bil med ett takräcke eller en takbox? Hos din lokala Suzuki-återförsäljare kan du hitta alla tillbehör som du behöver för en smidigare bilresa.

Klicka här för att hitta närmaste Suzuki-återförsäljare.

Fler artiklar

Ta del av alla våra artiklar, tips och tricks i arkivet.

Fyll i din e-postadress så skickar vi alla broschyrer till dig.