5 juli 2021

9 saker att ta med på husvagnssemestern

Vi har i en tidigare artikel delat med oss av fem tips till dig som ska köra bil med husvagn. Nu tänkte vi fortsätta på den inslagna vägen och dela med oss av sådant som kan vara bra att komma ihåg att ta med på sommarens husvagnssemester!

Packlista inför sommarens husvagnssemester

För att få en så härliga resa med husvagnen som möjligt, finns det en del saker som kan vara bra att komma ihåg att packa ner. Nedanför har vi samlat några av de allra främsta:

GPS

Ska du köra långt, och till en destination som du aldrig varit på tidigare, kan det vara bra att ta med en GPS. Gärna en med röst, så att du kan fokusera på det som är viktigast – körningen.

Gasol

Gasolen används bl.a. för köket i husvagnen, men även för andra saker. Se därför till att du har tillräckligt med gasol. Passa även på att kontrollera så att slangarna är i gott skick, att det inte finns några sprickor eller liknande.

Det sista du vill är att anlända till campingen, bara för att upptäcka att gasolen nästan är slut eller att någon slang är trasig!

Vattentank

Likt gasolen är vattentanken ovärderlig under husvagnssemestern. Se därför till att inte glömma denna hemma. Ett tips är däremot att resa med tom vattentank och fylla den när ni når er destination (förutsatt att det finns tillgång till vatten).

Bestick och porslin

När man campar undviker man gärna disk i största möjliga mån. För att slippa detta kan det därför vara en god att packa med bestick och porslin av engångsvariant.

Handdukar

Handdukarna kommer väl till pass under badning och duschning, varav det förstnämnda tenderar att vara sommarens höjdpunkt. Kom därför ihåg att packa ner gott om handdukar!

Badkläder

Som tidigare nämnts är badningen oftast en av sommarens stora höjdpunkter. Se därför till att packa med badkläder.

Utemöbler

Soliga dagar spenderas oftast inte inne i husvagnen. För att kunna sitta bekvämt och njuta av såväl sol som mat, kan det vara en god idé att packa med solstolar, matbord och stolar för utomhusbruk.

Verktygslåda

Man vet aldrig när man kan behöva laga någonting. Ett bra tips är därför att ta med en verktygslåda innehållandes saker som:

  • Ficklampa
  • Skruvmejslar
  • Silvertejp
  • Snöre
  • Hammare
  • Spikar
  • Skruvdragare

Du hittar även en hel del hjälpsamma tips i vår tidigare artikel där vi listar en handfull verktyg som är bra att ha i bilen.

Underhållning för barnen

Ska du ta med barnen på semester är det viktigt att inte glömma bort underhållningen. Tips på vad du kan packa med och hur de kan underhållas under resan, hittar du i våra tidigare artiklar:

Låt din nästa bil vara en Suzuki

Om du är i färd med att skaffa en ny bil, kan du med fördel vända dig till oss på Suzuki – det krångelfria alternativet.

Vi erbjuder ett stort utbud av bilmodeller som passar alla typer av körmönster och behov, oavsett om du önskar en bränslesnål stadsbil eller en rejäl fyrhjulsdriven SUV. När du väljer att köpa eller leasa en Suzuki kan du räkna med en välutrustad bil till ett förmånligt pris.

Kontakta din närmaste Suzuki-återförsäljare – de hjälper dig att hitta ett erbjudande som passar just dig och dina behov!

Fler artiklar

Ta del av alla våra artiklar, tips och tricks i arkivet.

Fyll i din e-postadress så skickar vi alla broschyrer till dig.