15 mars 2021

5 tips när du ska städa garaget

Att städa garaget med jämna mellanrum kan vara en god idé. Dels på grund av att det blir rent och fräscht och därav trevligare att vistas i, men också eftersom de kan förlänga livslängden på sakerna som förvaras i garaget. Låt oss därför dela med oss av våra bästa tips och råd för att lyckas med garagestädningen!

Så städar du ditt garage på bästa sätt

Nedanför berättar vi mer om hur du går tillväga för att städa ditt garage på bästa sätt:

1. Börja med att plocka ut allt

Hos de allra flesta är garaget fyllt till bredden. Det allra första du bör göra är således att plocka ut allt som förvaras där inne. Något som inkluderar allt ifrån bil och redskap till flyttkartonger och annat som ska finnas i garaget.

2. Passa på att rensa

När du väl har plockat ut allt som förvaras i garaget, kan det vara en bra idé att gå igenom dessa. Du kommer säkerligen att hitta en hel del föremål som inte längre används eller behövs. Passa på att rensa bland allt bråte, helt enkelt!

3. Dammtorka

Nästa steg är att påbörja städningen. Mer specifikt dammtorkningen. Fyll upp ljummet vatten i en hink och häll ner lite såpa. Blötlägg därefter en trasa och torka av förvaringshyllor, arbetsbänkar, fönsternischer, listar och liknande.

4. Sopa av golvet

Efter att ha avlägsnat damm från hyllor, bänkar och fönsternischer är det dags att ge sig på golvet. För att ta bort den mest ytliga smutsen rekommenderar vi dig att använda en vanlig sopkvast, alternativt en grovdammsugare.

5. Rengör vid behov

I de allra flesta fall räcker det med att avlägsna ytligt smuts och damm från golvet. Upptäcker du däremot att det finns oljefläckar eller liknande på golvet, kan det vara nödvändigt med en djupare rengöring.

Beroende på vad du har för typ av golv kan olika metoder och rengöringsmedel vara lämpliga att använda. Många gånger fungerar däremot såpa eller målartvätt alldeles utmärkt.

Var däremot noga med att kontrollera så att du inte använder ett rengöringsmedel som riskerar att skada golvet. Är du osäker kan du rådfråga en fackman eller börja med att applicera medlet på en liten yta.

Underlätta vardagen med en Suzuki

Om du letar efter en rymlig och funktionell bil som underlättar din vardag, kan du med fördel spana in Suzukis bilar. Vi erbjuder ett stort utbud av bilmodeller som passar alla typer av körmönster och behov!

Kontakta din närmaste Suzuki-återförsäljare – de hjälper dig att hitta ett erbjudande som passar just dig och dina behov.

Fler artiklar

Ta del av alla våra artiklar, tips och tricks i arkivet.

Fyll i din e-postadress så skickar vi alla broschyrer till dig.