7 juni 2021

Rengöra tygmattor i bil – så gör du

Vi har i en tidigare artikel berättat hur du gör för att rengöra gummimattor. Det är däremot inte alla bilmattor som är tillverkade av gummi. En del av dem är gjorda av tyg. Här tänkte vi därför dela med oss av våra bästa tips och råd för hur du rengör bilens tygmattor!

Rengör bilens tygmattor i fem enkla steg

Grus, lera och annan smuts som fastnar under skorna följer med in i bilen och gör att mattorna snabbt blir skitiga. Om detta är fallet för dina tygmattor, kan du med fördel rengöra dem på följande sätt:

1. Börja med att plocka ut mattorna

Först och främst gäller det såklart att plocka ut mattorna ur bilen.

2. Damma av eller dammsug

Väl ute kan du börja med att damma av dem för hand eller plocka fram dammsugaren för att få bort grus, sand och annan ytlig smuts.

3. Använd en borste och lämpligt medel

Som vi varit inne på tidigare är det inte ovanligt att lera följer med in i bilen. Något som gör att mattan kan vara fläckig. För att avlägsna dessa rekommenderar vi dig att använda en mjuk borste samt ett lämpligt rengöringsmedel.

Du kan själv blanda diskmedel och vatten eller köpa ett lämpligt medel på ditt närmaste varuhus. Applicera medlet, blötlägg mattan och gnugga med borsten.

4. Skölj av med trädgårdsslang

Nästa steg är att få bort rengöringsmedlet från mattan. Något som enklast görs med en trädgårdsslang. Här är det viktigt att du inte använder en högtryckstvätt i och med att det höga trycket riskerar att skada mattan.

5. Låt torka

Sist men inte minst är det bara att hänga upp mattorna på en solig plats och låta de torka, innan du lägger in dem i bilen igen.

Svårare än så är det inte att rengöra bilens tygmattor!

Gör ett besök hos din lokala Suzukiverkstad

Behöver du se efter din bil? Gör då ett besök hos din lokala Suzukiverkstad, de hjälper dig med såväl service som andra ärenden!

Klicka här för att hitta din närmaste Suzukiverkstad.

Fler artiklar

Ta del av alla våra artiklar, tips och tricks i arkivet.

Fyll i din e-postadress så skickar vi alla broschyrer till dig.