7 juni 2021

Rengöra gummimattor i bilen – så gör du

Golvmattorna är en av de saker som blir allra smutsigast i en bil. Här tänkte vi därför dela med oss av våra bästa tips och råd till dig som vill rengöra gummimattorna i bilen!  

Så rengör du gummimattorna i bilen

Smuts från skorna följer med in i bilen och gör att mattorna lätt blir skitiga. Nedanför har vi därför samlat våra bästa tips och råd för hur du rengör mattor som är tillverkade av gummi:

1. Plocka ut mattorna

Börja med att plocka ut alla mattor från bilen. När du ändå är i färd med att rengöra dem kan du lika gärna passa på att plocka ut och tvätta bagagemattan.

2. Damma av eller dammsug

Efter att du plockat ut alla mattor är det dags att damma av eller dammsuga dem för att få bort ytlig smuts och damm.

3. Spola av med en högtryckstvätt

Nästa steg är att spola av gummimattorna med en högtryckstvätt eller trädgårdsslang. Allra helst det förstnämnda i och med att det höga trycket avlägsnar smutsen mer effektivt.

4. Applicera diskmedel vid behov

Är mattorna fortfarande smutsiga? Då kan du med fördel blanda diskmedel och vatten i en hink. Blötlägg sedan en trasa i blandningen och skrubba mattorna. Låt verka ett par minuter och skölj återigen av dem med högtryckstvätten eller trädgårdsslangen.

5. Låt torka

Sist men inte minst är det bara att låta mattorna torka.

Svårare än så är det inte att rengöra gummimattorna i bilen!

Gör ett besök hos din lokala Suzukiverkstad

Behöver du se efter din bil? Gör då ett besök hos din lokala Suzukiverkstad, de hjälper dig med såväl service som andra ärenden!

Klicka här för att hitta din närmaste Suzukiverkstad.

Fler artiklar

Ta del av alla våra artiklar, tips och tricks i arkivet.

Fyll i din e-postadress så skickar vi alla broschyrer till dig.