4 augusti 2021

Reduktionsplikten – så påverkar det dig!

För dig som inte känner till vad reduktionsplikten innebär kan andas ut. Här kommer vi förklara vad reduktionsplikten innebär och hur det påverkar dig som Suzukiägare!

Vad innebär reduktionsplikten?

Reduktionsplikten som trädde i kraft redan 2018 avser att minska utsläppen från trafiken och dess växthusgaser. Som namnet antyder så innebär reduktionsplikten hur mycket utsläppen minskar i stället för hur mycket biobränsle som används.

Från och med den 1 augusti 2021 höjs reduktionsplikten. Kravet kommer även öka succesivt fram till 2030. I samband med detta så introduceras ett nytt drivmedel som heter E10. Skillnaden från E5 till E10 innebär att inblandningen av etanol ökar från fem till tio procent i bensinen.

Hur påverkar det dig som äger en Suzuki?

För Suzukis vidkommande gäller att samtliga bensindrivna modeller kan köras med det nya bränslet E10 från och med årsmodell 1990 och framåt. Så länge som din bil är godkänd för att köras med E10 så är det bara att fortsätta att köra som vanligt. Skillnaden kommer bara vara att du kommer släppa ut mindre växthusgaser. Om du äger en bil som är äldre än 1990 kan du fortsätta tanka med 98-oktanig bensin.

Dags för uppgradering?

Vi erbjuder bilmodeller för alla typer av behov. Oavsett om du letar efter en liten och bränslesnål stadsbil eller en fyrhjulsdriven SUV som tar sig fram i all typ av terräng.

Synonymt för våra bilmodeller är att de också har smarta och rymliga bagageutrymmen som säkerställer att du får med dig så mycket som möjligt under bilresan. De är också försedda med avancerad säkerhetsutrustning som håller dig och din familj säker.

Hitta din närmaste Suzuki-återförsäljare för att lära dig mer om våra bilmodeller.

Fler artiklar

Ta del av alla våra artiklar, tips och tricks i arkivet.

Fyll i din e-postadress så skickar vi alla broschyrer till dig.