31 maj 2021

Tips på fem roliga pyssel i bilen

Vi har i en tidigare artikel delat med oss av nio roliga lekar för långa bilresor. Nu tänkte vi fortsätta på den inslagna vägen och dela med oss av fem pyssel som säkerligen underhåller barnen under er nästa bilresa! 

Underhållande bilpyssel för långa resor

Det är många barn som lätt blir rastlösa under bilturerna. Om ni ska ge er ut på en längre tur och önskar att hålla barnen sysselsatta, kan du med fördel föreslå följande pyssel:

1. Gör ansiktsmasker

Om barnen är lite äldre och klarar av att hantera en sax på ett säkert sätt, kan det vara roligt för dem att skapa sina egna ansiktsmasker. Låt de rita sin favoritkaraktär på ett papper eller på en kartongbit för att sedan klippa ut dem (eller gör detta moment åt dem) och fästa ett elastiskt snöre så att den kan fästas runt huvudet.

2. Tillverka bilar

Packa med ett par toalettrullar, knappar, piprensare, lim och andra saker som kan användas för att skapa en bil.

3. Gör böcker och serietidningar

Låt barnen skapa sina egna böcker och serietidningar genom att enkelt vika ihop pappersarken och därefter fylla dem med ett omslag och serierutor/teckningar. Ett både enkelt och roligt pyssel!

4. Skapa ett eget pussel

Låt barnen rita ett motiv på en kartongbit. Gärna i lite större format. Låt se sedan klippa ut små pusselbitar (eller gör detta åt dem). Voilá – de har nu skapat sitt alldeles egna pussel.

5. Gör en egen ratt

De allra flesta barn fascineras av bilar. För att göra dem till chaufförer under bilresan kan du med fördel låta de skapa alldeles egna bilratt!

Låt de rita en ratt på en kartongbit och klipp sedan ut den.

Där har du det – en handfull pyssel som säkerligen underhåller barnen under er nästa bilresa. Om du önskar fler tips som underlättar er kommande resa, kan du med fördel läsa vår tidigare artikel ”9 tips för en lyckad bilresa med barn”.

Låt din nästa bil vara en Suzuki

Om du är på jakt efter en rymlig och bränslesnål familjebil som tar dig och din familj fram på ett säkert sätt, kan du med fördel vända dig till oss på Suzuki. Vi erbjuder ett stort utbud av bilmodeller som passar alla typer av körmönster och behov, oavsett om du önskar en stadsbil eller en rejäl fyrhjulsdriven SUV.

Kontakta din närmaste Suzuki-återförsäljare – de hjälper dig att hitta ett erbjudande som passar just dig och dina behov!

Fler artiklar

Ta del av alla våra artiklar, tips och tricks i arkivet.

Fyll i din e-postadress så skickar vi alla broschyrer till dig.