17 maj 2021

5 tips till dig som pendlar till jobbet med bil

Många svenskar är tvungna att ta bilen till jobbet. När man pendlar finns det däremot en hel del saker som är viktiga att tänka på för att ta sig fram på ett säkert sätt. Här tänkte vi därför dela med oss av fem tips och råd till dig som pendlar till jobbet med bil.

Tänk på detta om du pendlar till jobbet med bil

Som vi varit inne på inledningsvis är det många svenskar som är tvungna att ta bilen till jobbet. Om du är en av dessa, kan du med fördel tänka på följande saker:

1. Se till att vara utvilad

Att sätta sig yrvaken bakom ratten är farligt. När man ska pendla till jobbet är det därför viktigt att man är pigg och utvilad. Se till att du har en god natts sömn bakom dig!

2. Åk i god tid

Förutom att vara utvilad gäller det att åka hemifrån i tid. Man vet aldrig om det sker några vägarbeten, inträffar någon olycka eller något annat som gör att bilresan tar längre tid än planerat. Du slipper dessutom stressa.

3. Ta hänsyn till väder och årstid

Är det sommar och väglaget bra går det oftast fortare att ta sig till jobbet. Under vår, höst och vinter kan däremot mörker, halka och snö göra att man blir tvungen att anpassa sin körning baserat på detta.

Detta hänger även ihop med ovanstående punkter och ställer ännu högre krav på att man är utvilad och åker hemifrån i god tid innan.

Vill du ha fler tips som underlättar körningen under de mörkare och kallare årstiderna, rekommenderar vi dig att läsa våra tidigare artiklar:

4. Håll avstånd och kör försiktigt

Tänk på att alltid hålla ett stort avstånd mellan dina medtrafikanter, visa respekt och köra försiktigt!

5. Kontrollera bilen med jämna mellanrum

När man kör långa sträckor med bilen slits den ut fortare. Det gäller därför att kontrollera, serva och se över den med jämna mellanrum. Du hittar mer hjälpsam information om detta i våra tidigare artiklar:

Låt din nästa bil vara en Suzuki

Om du är på jakt efter en ny pendlarbil, kan du med fördel vända dig till oss på Suzuki – det krångelfria alternativet.

Vi erbjuder ett stort utbud av bilmodeller som passar alla typer av körmönster och behov, oavsett om du önskar en bränslesnål stadsbil eller en rejäl fyrhjulsdriven SUV. Vi erbjuder också hybridbilar och biogasbilar. När du väljer att skaffa en Suzuki kan du räkna med en välutrustad bil till ett förmånligt pris. Vi erbjuder både köp och leasing.

Kontakta din närmaste Suzuki-återförsäljare – de hjälper dig att hitta ett erbjudande som passar just dig och dina behov!

Fler artiklar

Ta del av alla våra artiklar, tips och tricks i arkivet.

Fyll i din e-postadress så skickar vi alla broschyrer till dig.